Σεισμός στην Ελασσόνα: Συγκλονιστικές εικόνες από ζημιές σε χωριά της Λάρισας και των Τρικάλων



Ζημιές καταγράφονται και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που είχε ως επίκεντρο περιοχή της Λάρισας.

Ζημιές από τον σεισμό 6 Ρίχτερ έχουν αναφερθεί σε σπίτια και κτίρια κυρίως στον Δήμο Φαρκαδόνας, αλλά και στους οικισμούς Ζάρκο, Πηνειάδα, Παναγίτσα, Γριζάνο, Οιχαλεία και Πετρωτό, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.

Συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών ήδη έχουν μεταβεί στην περιοχή και εξετάζουν τα κτίρια. Από τις 5 το απόγευμα στα Τρίκαλα πραγματοποιείται σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Τρικάλων για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην περιοχή.

Σημαντικές ζημιές από τον σεισμό και στο Κουτσόχερο Λάρισας

Σημαντικές ζημιές έχουν καταγραφεί και στο Κουτσόχερο της Λάρισας εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε την περιοχή.

Ήδη έχουν καταγραφεί ζημιές σε αρκετά σπίτια, κυρίως παλαιάς κατασκευής, όπως και κατάρρευση εξωτερικού τοίχου τμήματος της εκκλησίας του χωριού.

Επίσης, κλιμάκιο του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ήλεγξε τη γέφυρα Κουτσόχερου στον Πηνειό δεν διαπίστωσε εμφανή προβλήματα στατικότητας, αλλά συνιστάται η προσεκτική κίνηση οχημάτων μέχρι 3,5 τόνους και με χαμηλή ταχύτητα.

Δείτε φωτογραφίες από την EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ:

 

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.