Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος η τελετή αποφοίτησης των Δοκίμων Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα



Από το fireservice.gr:

Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021, η τελετή αποφοίτησης των Δοκίμων Πυροσβεστών της 85ης Εκπαιδευτικής Σειράς, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστών στο παράρτημα Πτολεμαΐδας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος και ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μέσω Skype, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στις 18 νέες Πυροσβέστριες και τους 84 νέους Πυροσβέστες τονίζοντας ότι: «… τα καθήκοντά σας είναι πολλαπλά και ιδιόμορφα. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχες και έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο αντιμετωπίζοντας κάθε κρίση με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και αυταπάρνησης για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου από κάθε είδους φυσική ή τεχνολογική καταστροφή. Σε αυτό το ταξίδι της κοινωνικής προσφοράς που για εσάς ξεκινά σήμερα, σας εύχομαι υγεία και καλή σταδιοδρομία…»

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Σχολής Πυροσβεστών παραρτήματος Πτολεμαΐδας Πύραρχος Ιωάννης Αμανατίδης, μεταξύ άλλων τόνισε: «… η Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, ως επίσημος εκπαιδευτικός φορέας στο Π.Σ., είχε την ευθύνη να σας παράσχει μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της, υψηλού επιπέδου Ακαδημαϊκή και Πυροσβεστική εκπαίδευση, ώστε να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, που θα οδηγήσουν στην άρτια επαγγελματική σας κατάρτιση. Παράλληλα να φροντίσει για το κτίσιμο της πυροσβεστικής σας προσωπικότητας, καλλιεργώντας σας δεσμούς συναδελφικής αλληλεγγύης και την ιδέα της κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης, έννοιες ταυτόσημες με την αποστολή του Π.Σ. Η σημερινή ημέρα είναι για εσάς ημέρα ορόσημο στην Πυροσβεστική σας σταδιοδρομία, αλλά και στη ζωή σας, διότι εισέρχεσθε σε έναν νέο εργασιακό στίβο με πολύ υψηλές απαιτήσεις.

Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, τις γνώσεις που αποκομίσατε, ώστε να εξελίξετε το ακαδημαϊκό, προσωπικό και επαγγελματικό σας επίπεδο. Ξεπεράστε τη συνήθεια, το τυπικό και το εθιμικό. Αναζητήστε το νέο, δοκιμάστε το και εφαρμόστε το. Οι ευθύνες που έχετε αναλάβει και το έργο που καλείστε να εκτελέσετε είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο και επικίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό και με μεγάλη κοινωνική αποδοχή. Με τη βεβαιότητα ότι θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών της Πολιτείας και των Παραδόσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, σας συγχαίρω για την ευδόκιμη αποφοίτησή σας, σας αποχαιρετώ από την Σχολή και σας εύχομαι, να έχετε ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία, λαμπρή σταδιοδρομία και πραγμάτωση όλων των προσδοκιών σας …»

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «… με ιδιαίτερη χαρά, υποδεχόμαστε στη μεγάλη πυροσβεστική οικογένεια, τους νέους Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες.

Αφού ολοκλήρωσαν την βασική τους εκπαίδευση, από σήμερα, θα ενισχύσουν την ιερή αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, να προασπίσουν τη ζωή, την περιουσία των συμπολιτών μας, αλλά και τον εθνικό φυσικό πλούτο. Ο όρκος που δώσατε, με τις ευλογίες της Εκκλησίας, την τιμητική παρουσία των εκπροσώπων της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι σύμβολο τιμής προς την πατρίδα και το Πυροσβεστικό Σώμα. Επισφραγίζει το τέλος της φοίτησής σας στην Πυροσβεστική Ακαδημία και χαράσσει μια νέα αρχή της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας, ως στελεχών ενός Σώματος που ήταν, είναι και θα είναι καταξιωμένο στη συνείδηση του Ελληνικού λαού. Οι ευθύνες που θα αναλάβετε σε λίγο είναι μεγάλες και το έργο που καλείστε να επιτελέσετε είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, επικίνδυνο, σκληρό και δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό και με μεγάλη κοινωνική προσφορά. Οπλιστείτε με πνευματική και ψυχική δύναμη, καλλιεργήστε μέσα σας το αίσθημα του ανθρωπισμού, τη μετριοπάθεια, τη σεμνότητα, την εντιμότητα, την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τη σοβαρότητα, την αξιοπρέπεια και τις άλλες ψυχικές αρετές, γιατί μόνο έτσι θα αποκτήσετε το σεβασμό των υφισταμένων σας, την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας και την κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση. Με τη βεβαιότητα ότι θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών της πολιτείας και των παραδόσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, σας συγχαίρω για την προαγωγή σας και εύχομαι υγεία και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα …».

Τα πτυχία στους 102 νέους πυροσβέστες, που κατατάχθηκαν στη Σχολή, μετά την εισαγωγή τους με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων, παρέδωσε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Όλγα Πουταχίδου ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη και ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.

Από πλευράς του Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και Νήσων (Κέρκυρα, Λευκάδα, Παξοί) Υποστράτηγος ΠΣ Δημήτριος Κοντογιάννης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου και ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Σωτήριος Κορέλας.

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19, δεν υπήρξε φυσική παρουσία συγγενών στην τελετή και η αποφοίτηση μεταδόθηκε ζωντανά, μέσω live streaming.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.