Διαδικασία εγκατάστασης μελισσοκόμων για το 2021 σε προεπιλεγμένες θέσεις σε αποκατεστημένες εκτάσεις του ΛΚΔΜ

Ο Κλάδος Περιβάλλοντος και Χρήσεων Γης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχει ξεκινήσει για την καλύτερη οργάνωση της εγκατάστασης μελισσοκόμων σε προεπιλεγμένες θέσεις εντός των φυτειών ακακίας σε αποκατεστημένες εκτάσεις των Ορυχείων του ΛΚΔΜ, σας ενημερώνει πως για τρίτη συνεχή χρονιά η τοποθέτηση κυψελών εντός των εκτάσεών του θα πραγματοποιείται κατόπιν έγκρισης της Διεύθυνσης του ΛΚΔΜ.

Ο Τομέας Περιβάλλοντος ετοίμασε για το 2021 τους νέους πίνακες με τις Μελισσοκομικές Θέσεις (ΜΘ), λαμβάνοντας υπόψη τις περιοχές που θα καταληφθούν από τα υπό κατασκευή φωτοβολταϊκά πάρκα. Για το σκοπό αυτό ορισμένες από τις περσινές (2020) θέσεις καταργήθηκαν και άλλες μετακινήθηκαν. Οι νέοι πίνακες έχουν σταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στην Ομοσπονδία και σε μελισσοκομικούς συλλόγους, καθώς και σε όλους τους μελισσοκόμους που είχαν υποβάλλει αίτηση κατά την περσινή χρονιά και διαθέτουν e-mail. 

Για το λόγο αυτό, όσοι μελισσοκόμοι ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν κυψέλες στις παραπάνω θέσεις για όλο το έτος 2021, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που θα διατίθεται από την Γραμματεία της ΔΛΚΔΜ, Κτίριο Διοίκησης, 23ο χλμ. παλαιάς Ε.Ο. Κοζάνης – Πτολεμαΐδας.

Η αίτηση είναι δυνατόν να αποσταλεί για να πρωτοκολληθεί και με τηλεομοιότυπο (FAX) στην Γραμματεία της ΔΛΚΔΜ στον αριθμό 24630 28445 και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις διευθύνσεις:

E.Arailoudi@dei.com.gr, V.Tsiagia@dei.com.gr, E.Karananou@dei.com.gr και A.Chasilidou@dei.com.gr. 

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από 01 Μαρτίου έως και 15 Απριλίου 2021.

Η θέση θα κατοχυρώνεται με κριτήριο τον αριθμό πρωτοκόλλου, παρακαλούμε η αιτούμενη θέση να ανταποκρίνεται στον αριθμό των κυψελών που θα τοποθετηθούν σε αυτήν.

Οι θέσεις που θα διατεθούν αφορούν όλο το 2021 και μόνον αυτό.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υποτομεάρχη Αποκατάστασης Εδαφών, κ. Παπαδόπουλο Χρήστο, στα τηλέφωνα 24630 52546/6977736007 και στον κ. Παναγιωτίδη Νικόλαο, Τεχνολόγο Γεωπονίας στα τηλέφωνα 24630 52404/6932713845 

Επισημαίνεται ότι η ευθύνη για τον καθαρισμό της μελισσοκομικής θέσης από την  βλάστηση είναι ευθύνη του μελισσοκόμου.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.