Δυτική Μακεδονία: Συνάντηση Βουλευτών της Ν.Δ. με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την μη ένταξη μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης



Το θέμα της μη ένταξης μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκε στη συνάντηση, που είχαν χθες Τρίτη 23 Φεβρουαρίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη οι βουλευτές της ΝΔ, Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος και Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Στη συνάντηση εξετάστηκε το ενδεχόμενο χρηματοδότησης, προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις, που έμειναν εκτός του συγκεκριμένου προγράμματος. Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Πάτσης αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι το θέμα συζητήθηκε με σκοπό την εύρεση τρόπων και προτάσεων για άρση της αδικίας και την οικονομική ενίσχυση περισσοτέρων επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης αναφέρει, ότι στη συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη συζητήθηκαν κάποιες αδυναμίες, που εμφανίζουν τα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, που ενεργοποίησε η χώρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν με τον επιθυμητό τρόπο σε όλους τους επαγγελματίες. Επιπλέον, αναζητήθηκε η δυνατότητα και για νέα προγράμματα στήριξης, ιδίως για τη Δυτική Μακεδονία, που υπέστη τη μεγαλύτερη βλάβη από τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα λόγω covid, τα οποία ίσχυσαν και στην εορταστική περίοδο επιτείνοντας το πρόβλημα. Σύντομα, αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις και για νέα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών στην περιοχή.

Επίσης σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρει ότι οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν από τον Υπουργό επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων με χρηματοδοτικά εργαλεία, που πρέπει να περιλαμβάνουν όλες τις πληγείσες επιχειρήσεις. Εκφράζει παράλληλα την πεποίθησή του, πως τον επόμενο μήνα θα βγουν προγράμματα, που θα καλύπτουν το σύνολο, ώστε να δικαιωθούν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Για την ΕΡΤ: Αναστασία Παπαντώνη

2 σχόλια στο άρθρο “Δυτική Μακεδονία: Συνάντηση Βουλευτών της Ν.Δ. με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την μη ένταξη μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης

  1. ΕΙΜΑΙ Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΤΟ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΛΕΩΝ
    ΚΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΕΩΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ.
    ΤΟ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ

  2. Ακομα και η αναλγητη για τα ελληνικα θεματα Μερκελ ρωτησε το Μητσοτακη : εκει στην Δυτικη Μεκεδονια με τι θα ασχοληθουν μετα την απολιγνιτοποιηση ;( υπ’ οψιν!τα λιγνιτικα εργοστασια στην Γερμανια θα συνεχισουν να εχουν ζωη για 50 χρονια) και ” ο αριστος” που καθε μερα που περναει γινεται πιο αντιπαθητικος,πιο απαξιωτικος στην συνειδηση των ελληνων,βλεπε την σαπιλα που υπαρχει γυρω μας,απαντησε σε απταιστα γερμανικα:Frau Merkel,lassen sie sie selbst herausfinden,was sie tun werden!!
    Που θα πει: κυρια μερκελ,ας βρουν μονοι τους με τι θα ασχοληθουν!!!!!
    και οι κοζανιτες τωρα περιμενουν απο τον αδωνι,ο οποιος γνωριζει τι ειπε ο μητσοτακης στην μερκελ,να λυσει τα προβληματα των ανθρωπων που βοούν και στεναζουν….
    ” στο καφενειο η Ελλας ο σαλτιπαγκος
    πουλα τα νουμερα φτηνα( ξεπουλημα της περιοχης)
    οι αλυσιδες δωρεαν( κλειστες επιχειρησεις)
    Το π ή δ η μ α θανατου δυο δραχμες( ευρω)
    χωρις σχοινια,περαστε κοσμε!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.