Το Επιμελητήριο Κοζάνης συγκαλεί συνεδρίαση του Δ.Σ. του με θέμα την ανάγκη χρηματοδότησης όλων των πληττόμενων επιχειρήσεων της ΠΕ Κοζάνης



Το Επιμελητήριο Κοζάνης συγκαλεί συνεδρίαση του Δ.Σ. του με θέμα την ανάγκη χρηματοδότησης όλων των πληττόμενων επιχειρήσεων της ΠΕ Κοζάνης, μέσω υφιστάμενων ή νέων προγραμμάτων ενίσχυσης της ρευστότητας τους.

Σύγκληση και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΔΜ για λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων της ΠΔΜ που παραμένουν κλειστές ή υπολειτουργούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κοζάνης συνεδριάζει την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 το μεσημέρι, προκειμένου να διαμορφώσει και να καταγράψει τις προτάσεις των μελών του που υπολειτουργούν ή έχουν αναστείλει παντελώς τις δραστηριότητες τους, λόγω της ισχύος των Κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνιού και την ασφάλεια της Δημόσια Υγείας.

Το θέμα, μετά από πρόσκληση του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου και Προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, Νίκου Σαρρή, ζητήθηκε να συζητηθεί την Τετάρτη 4/3/2021 και στο Περιφερειακό αυτό όργανο, στο οποίο συμμετέχουν και τα Επιμελητήρια Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, καθώς αποτελεί μείζον θέμα επιβίωσης των πολύ μικρών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής ΠΔΜ που αγωνίζονται υπό αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες παντελούς έλλειψης ρευστότητας να επιβιώσουν.
Τα θέματα που θα συζητηθούν στις εν λόγω συνεδριάσεις είναι τα παρακάτω:

1ο) Διαμόρφωση προτάσεων και καταγραφή τους σε ενιαίο κείμενο για αποστολή τους στην ΠΔΜ για πρόσθετη χρηματοδότηση στο τρέχον «περιφερειακό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του covid-19» όλων των επιχειρήσεων (ΜμΕ) μελών του Επιμελητηρίου Κοζάνης και των άλλων Επιμελητηρίων της ΠΔΜ, που υπέβαλλαν αίτηση και αποκλείστηκαν.

2ο) Διαμόρφωση αιτήματος για την χρηματοδότηση όλων των επιχειρήσεων των κλάδων Εστίασης, Λιανεμπορίου και ειδικών κατηγοριών (π.χ. γυμναστήρια,) των οποίων οι δραστηριότητες ανεστάλησαν λόγων των Κυβερνητικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊου ή παρέμειναν κλειστές για τρεις και πλέον μήνες, μέσω είτε των
υφισταμένων χρηματοδοτικών προγραμμάτων ή νέου προγράμματος που άμεσα θα πρέπει να προωθηθεί για την στήριξη της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων της ΠΔΜ.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης θα αποστείλει το κείμενο των προτάσεών του στους αρμόδιους σε περιφερειακό και Κυβερνητικό επίπεδο, καθώς ζητούμενο, σε κάθε περίπτωση από την υλοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων ενίσχυσης των πληττόμενων ΜμΕ από τον covid 19, είναι η άμεση, έγκαιρη, επαρκής και χωρίς αποκλεισμούς στήριξη της οικονομικής τους ρευστότητας, ώστε να αποφευχθούν οι χρεωκοπίες, οι απολύσεις, ο μαρασμός, η κατάρρευση και να αναζωπυρωθεί η ελπίδα και η προοπτική για ανάκαμψη της συνολικής οικονομίας του τόπου την επόμενη μετά την πανδημία ημέρα.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.