Κινητοποίηση των φοιτητών στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης ενάντια στην καταστολή των φοιτητών του ΑΠΘ



Ανταπόκριση για κινητοποίηση ενάντια στην καταστολή των φοιτητών στο ΑΠΘ

Με πρωτοβουλία των εκλεγμένων της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Κοζάνης, πραγματοποίησαν κινητοποίηση φοιτητές της πόλης. Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε η στάση του Πρύτανη του ΑΠΘ που κάλεσε τα ΜΑΤ και την αστυνομία ενάντια στους φοιτητές που κινητοποιούνταν με βασικό αίτημα το να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν το νέο εξάμηνο οι σχολές.

Οι φοιτητές με το κείμενο που διαβάστηκε και μοιράστηκε πλατιά και τα συνθήματα τους καταδίκασαν την άγρια επίθεση της αστυνομίας. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο κείμενο που διαβάστηκε “όσο φόβο κι αν θέλουν να σπείρουν, όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον αγώνα των φοιτητικών και το δίκαιο των αιτημάτων τους, τόσο οι φοιτητές μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα τους θα τους χαλάνε τα σχέδια”.

Οι φοιτητές, αλλά και τα ταξικά σωματεία και οι φορείς που καλούσαν στην κινητοποίηση, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου ακούστηκαν συνθήματα όπως «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», «30 εκατομμύρια για ανοιχτές σχολές – όχι αστυνομία και διαγραφές», «ακούστε καλά τι λεν οι φοιτητές – έξω τα ΜΑΤ από όλες τις σχολές».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.