Εθελοντική Αιμοδοσία από τους εργαζόμενους στο Διαγνωστικό Κέντρο «Ιπποκράτης» και τη Euromedica – Γενική Κλινική «Ζωοδόχος Πηγή»



Εθελοντική Αιμοδοσία στην Κοζάνη από τους εργαζόμενους στο Διαγνωστικό Κέντρο «Ιπποκράτης» και τη Euromedica – Γενική Κλινική «Ζωοδόχος Πηγή»

H εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στο Διαγνωστικό Κέντρο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και τη Γενική Κλινική «Ζωοδόχος Πηγή» του ομίλου ΕUROMEDICA στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί τελικώς την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, καθώς λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε η αιμοδοσία που είχε προγραμματιστεί για τις 14 Φεβρουαρίου.

Η αιμοληψία θα διεξαχθεί με τη συνεργασία του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ στις εγκαταστάσεις του διαγωνιστικού κέντρου “Ιπποκράτης”.

Οι ανάγκες για αίμα είναι σήμερα μεγαλύτερες παρά ποτέ. Η πανδημία του Covid -19 έχει δημιουργήσει πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους και ιδιαίτερες δυσκολίες. Κάποιοι αιμοδότες διατηρούν επιφυλάξεις για την αιμοδοσία που γίνεται στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και θέλοντας να αυξήσουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις συνθήκες ασφάλειας, οι διοργανωτές επέλεξαν η αιμοδοσία να πραγματοποιηθεί με προγραμματισμένα ραντεβού στους χώρους του διαγνωστικού κέντρου «Ιπποκράτης» και ημέρα Κυριακή, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να μειωθούν οι επαφές με τρίτους.

Τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως ορίζουν το υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιες αρχές. Τα ραντεβού κλείστηκαν τηλεφωνικά. Κάθε αιμοδότης με τον κωδικό 1 στο μήνυμα SMS ή στο έγγραφο μετακίνησης θα μπορεί να προσέρχεται στο διαγνωστικό κέντρο, την καθορισμένη ώρα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα λαμβάνει μία βεβαίωση αιμοδοσίας, η οποία θα επιτρέπει την επιστροφή του.

Το προσωπικό του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και οι εργαζόμενοι της Γενικής Κλινικής «Ζωοδόχος Πηγή» του ομίλου EUROMEDICA, οι οποίοι διαχειρίζονται καθημερινά την ανθρώπινη αγωνία για θέματα υγείας, αποδεικνύουν με υπευθυνότητα την αλληλεγγύη τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.