Σύλλογος Εστίασης και Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Ζητούμε την στήριξη των επιχειρήσεων που αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα και την ένταξή τους σε ένα νέο πρόγραμμα χωρίς αποκλεισμούς»



Προς : 1. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κο Γ. Κασαπίδη
2. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κα Ε. Ντιο

Κοιν/ση : Επικεφαλής Παρατάξεων Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου κο Θ. Καρυπίδη, κα Γ. Ζεμπιλάδου, κο Α. Τσάκωνα, κο Σ. Πράσσο, κο Χ. Σαββουλίδη

Κύριε Περιφερειαρχη, κα Πρόεδρε,

όπως γνωρίζετε οι επιχειρήσεις της εστίασης, του λιανεμπορίου καθώς και όσες παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή αντιμετωπίζουμε τραγικές δυσκολίες λόγω του παρατεταμένου Lock down. Περιμέναμε με αγωνία το πρόγραμμα για την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι περίπου 3000 επιχειρήσεις όπως είχαμε προβλέψει και ενημερώσει έγκαιρα μένουμε εκτός προγράμματος.

Δυστυχώς τον τελευταίο μήνα ζητήσαμε επανειλημμένα ραντεβού ώστε να σας μεταφέρουμε την δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή του κόσμου αλλά αυτό δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε.

Δυστυχώς όλες οι προτάσεις μας όπως να μειωθεί το μέγιστο ποσό ώστε να πάρουν όλες οι επιχειρήσεις που κάνανε αίτηση χωρίς αποκλεισμούς έπεσε στο κενό.

Αν δεν πάρετε άμεσα μέτρα για να ενταχθούμε και εμείς φοβόμαστε ότι δεν θα ανοίξουμε ξανά τα μαγαζιά μας, με ότι αυτό σημαίνει για τις επιχειρήσεις μας που τις έχουν πνίξει τα χρέη και για τις οικογένειές μας που ήδη αντιμετωπίζουν την ανέχεια και με απελπισία βλέπουν την επόμενη μέρα να είναι χειρότερη από ποτέ.

Γι αυτό σας ζητούμε να συγκαλέσετε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα: την στήριξη των 3000 επιχειρήσεων μας που αποκλείστηκαν και την ένταξη τους στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης covid-19, με ένα νέο πρόγραμμα ίδιο με το προηγούμενο, χωρίς αποκλεισμούς.

Επίσης προτείνουμε, για να μη χαθεί χρόνος που θα εξαντλήσει τις ελάχιστες αντοχές μας να μην ξαναγίνουν νέες αιτήσεις καθώς τα στοιχεία μας υπάρχουν ήδη.

Επίσης ζητάμε νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν οι ΚΑΔ άδικα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως πχ τα καταστήματα fransice, οι κάβες ποτών κα. Όπως επίσης και οι νέες επιχειρήσεις με έναρξη το 2020.

Οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί. Χρειαζόμαστε στήριξη κα την θέλουμε τώρα πριν να είναι αργά.

Με εκτίμηση
Δ.Σ Εστίασης Κοζάνης Ερμής.
Δ.Σ Εμπορικού συλλόγου Κοζάνης

2 σχόλια στο άρθρο “Σύλλογος Εστίασης και Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Ζητούμε την στήριξη των επιχειρήσεων που αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα και την ένταξή τους σε ένα νέο πρόγραμμα χωρίς αποκλεισμούς»

  1. Από το φερέφωνο της εξουσίας περιμένετε φωνή..??? Ότι του πει η κεντ.εξουσια αυτό πρατει…. ΔΥΣΤΥΧΏΣ….

  2. Η εστίαση πήρε χρήμα από τα επιστρεπτέα.
    Τους χαμήλωσαν στην ξεφτίλα τα ενοίκια τους πήγανε παρακάτω εφορίες και ούτω καθεξής.
    Άλλες επιχειρήσεις από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα δεν πήραν καν 50 λεπτά.
    Για παράδειγμα αυτοι που χρωστάνε έστω και 100 ευρώ στην εφορία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.