Κακοκαιρία: Κλείνει η Εθνική Αθηνών-Λαμίας από τις 19:00 και για 12 ώρες – Νέο γύρο χιονοπτώσεων φέρνει η «Μήδεια»



Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κλείνει από τις 19:00 και για 12 ώρες η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» που σαρώνει τη χώρα με πυκνές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έλαβε την απόφαση για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας από σήμερα στις 19:00 έως τις 7 το πρωί της Τρίτης, καθώς αναμένεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11:00 πραγματοποιήθηκε έκταση σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, με τους περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου για την αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης της κακοκαιρίας.

Από νωρίς το πρωί η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη (Κηφισιά) μέχρι τη Λαμία είναι κλειστή, με ΙΧ να δημιουργούν τεράστιες ουρές εν μέσω της ισχυρής χιονόπτωσης.

Νέο γύρο χιονοπτώσεων φέρνει η «Μήδεια»

Την ίδια ώρα, οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για νέο γύρο χιονοπτώσεων που αναμένεται να σαρώσει την Αττική αλλά και άλλες περιοχές από το απόγευμα, καθώς θα βρίσκεται σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, εξηγεί στο iefimerida.gr ότι «σήμερα, από το μεσημέρι – απόγευμα αναμένουμε μια εξασθένηση, με τα φαινόμενα στη συνέχεια να περιορίζονται σε ορισμένες περιοχές σε τμήματα της Εύβοιας, Βοιωτίας, Αττικής, ανατολικής Πελοποννήσου, Κυκλάδων και Κρήτης. Αλλά τα στοιχεία δείχνουν νέα επιδείνωση το βράδυ της Δευτέρας».

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, «από το βράδυ της Δευτέρας έως και την Τρίτη περιμένουμε χιονοπτώσεις, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές την Τρίτη στην Αττική και φαινόμενα τοπικά στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Θα έχουμε φαινόμενα έως το βράδυ της Τρίτης και ενδεχομένως, κατά τόπους, έως και το πρωί της Τετάρτης. Δεν θα χιονίζει ασταμάτητα και με την ίδια ένταση, όμως αναμένουμε κάποια καλά διαστήματα».

Κάτοικοι και Αρχές θα πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή και σε άλλες περιοχές. «Χιόνια δεν θα έχουμε σε άλλες περιοχές. Ομως αναμένουμε πολύ ισχυρό παγετό σε πολλά σημεία στη βόρεια και κεντρική χώρα, ιδίως όπου έχει ήδη χιονίσει και ο καιρός θα ανοίξει. Μιλάμε για θερμοκρασίες χαμηλότερες των -10 βαθμών σε αρκετές περιοχές», τονίζει καταλήγοντας ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από το βράδυ της Δευτέρας αναμένονται «πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.