Ο Γ. Αμανατίδης για την εξαίρεση των τουριστικών λεωφορείων από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2021 με συμψηφισμό με τα τέλη του 2020



Αναφορά Γ. Αμανατίδη προς τους Υπουργούς, Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας του Σωματείου Ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, για την εξαίρεση των τουριστικών λεωφορείων από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2021 με συμψηφισμό με τα τέλη του 2020.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

1. Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα

2. Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή

3. Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη

ΘΕΜΑ: Εξαίρεση των τουριστικών λεωφορείων από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2021 με συμψηφισμό με τα τέλη του 2020

Κύριοι Υπουργοί,

Καταθέτω ως αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του σωματείου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων. Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή, εξαιτίας της πανδημίας του covid-19 τα τουριστικά λεωφορεία βρίσκονται στην πλειοψηφία τους ακινητοποιημένα από το μήνα Μάρτιο 2020, ο κύκλος εργασιών του κλάδου έχει μειωθεί κατά 95%, οι επιχειρήσεις είναι κλειστές, τα έσοδα μηδενικά και οι εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι επαγγελματίες ζητούν την πλήρη απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021 τόσο για τα τουριστικά λεωφορεία όσο και για τα Ι.Χ ειδικής χρονομίσθωσης των τουριστικών γραφείων ως τρόπο συμψηφισμού για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 που προπληρώθηκαν το 2019.

Κύριοι Υπουργοί,

δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων είναι ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί βαρύτατα από την πανδημία, παρακαλώ για τη μέριμνά σας, ώστε να δοθεί λύση στο δίκαιο αίτημα τους.

Ο Αναφέρων Βουλευτής
Γιώργος Αμανατίδης, Ν. Κοζάνης – ΝΔ

Δείτε την επιστολή του Σωματείου εδώ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Γ. Αμανατίδης για την εξαίρεση των τουριστικών λεωφορείων από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2021 με συμψηφισμό με τα τέλη του 2020

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.