Ιδιώτης θέλει να επενδύσει στο ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας – Τι αφορά – Τι αποφασίστηκε



Το θέμα αλλαγής χρήσης του οικοπέδου, όπου στεγάζεται το ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βοΐου, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή, υπάρχει ενδιαφέρον για μεγάλη ιδιωτική επένδυση, η οποία περιγράφεται σε 100 σελίδες, για τη χρήση του ΒΙΟΠΑ, η οποία θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας.

Με βάση το καθεστώς παραχώρησης του οικοπέδου, οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τίποτε άλλο εκτός από τη γούνα.

Για να μπορέσει να γίνει οτιδήποτε άλλο, πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να αλλάξει την χρήση σε γενική, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί το κτήριο και όλος ο περιβάλλοντας χώρος με άλλο τρόπο.

Ενστάσεις υπήρξαν από την αντιπολίτευση, που ζήτησε αναβολή του θέματος, για να αποφασίσουν οι γουνοποιοί για το μέλλον του κτηρίου.

Μάλιστα ο κύριος Κοσμίδης είπε, ότι αν υπάρχει έστω κι ένας γουναράς που θα έχει αντίρρηση, δεν πρόκειται να γίνει αλλαγή, αφού το ΒΙΟΠΑ έγινε για τη γούνα.

Ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι οι αρχηγοί των παρατάξεων, γνωρίζουν την πρόταση, και πως δεν πρέπει για την ώρα δημόσια να αποκαλυφθεί, λέγοντας ότι η αλλαγή σε γενική χρήση, δεν αποκλείει και τη χρήση του ΒΙΟΠΑ για την προβολή και διάθεση προϊόντων γούνας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του siera fm, η ιδιωτική επένδυση, αφορά τον τομέα της Υγείας, σε έναν ανερχόμενο κλάδο, με τη παράλληλη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας και άλλα παράπλευρα οφέλη, από έλευση πολιτών, από όλη την Ελλάδα.

Το θέμα αναβλήθηκε, προκειμένου να υπάρξει η άποψη των Γουνοποιών.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο κτήριο, εδώ και πολλά χρόνια πλέον, δεν χρησιμοποιείται για εκθεσιακό κέντρο, στεγάζει μόνο τα γραφεία του Συνδέσμου Γουνοποιών Σιάτιστας, των λογιστών και λειτουργεί εκεί το κτηματολόγιο , ενώ είναι απαραίτητη και πάλι η συντήρηση του με πολλές χιλιάδες ευρώ, από τη φθορά του χρόνου.

Η τελευταία δράση για τη γούνα αφορούσε μια έκθεση, το Fur in Siatista πριν από 7 με 8 χρόνια περίπου, ενώ γίνονται χοροί ή πάρτι από συλλόγους.

Από τον sierafm.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.