Η Τ.Ε. Κοζάνης του ΚΚΕ αποχαιρετά το σύντροφο Φώτη Γκογκομήτρο και εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του



Η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ αποχαιρετά το σύντροφο Φώτη Γκογκομήτρο και εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του χθες στις 12/2.

Ο σύντροφος Φώτης ήταν παιδί πολιτικών προσφύγων στην Πολωνία. Τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, πρωτοστάτησε στο δυνάμωμα του Κόμματος στην περιοχή και τη συγκρότηση Κομματικής Οργάνωσης Βάσης στην Καισαρειά. Για πολλά χρόνια διετέλεσε πρωτοπόρο στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του Κόμματος.

Την περίοδο 89-91, έδωσε σκληρή μάχη για την υπεράσπιση του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος, για τις αρχές και τη φυσιογνωμία του Κόμματος της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης, αρχές που υπερασπίστηκε και ως αντιπρόσωπος στο 13ο Συνέδριο.

Από όλα τα καθήκοντα που ανέλαβε από το Κόμμα, ξεχωρίζει η πρωτοπόρα δράση του για την ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και αγροτικές ομοσπονδίες, με ιδιαίτερη συμβολή στην περιοχή της Ελίμειας και στην ευρύτερη περιοχή. Ξεχώριζε για το κύρος που είχε στις λαϊκές οικογένειες, για την αταλάντευτη πίστη στους σκοπούς του Κόμματος, για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε υπόδειγμα προσφοράς, σταθερότητας και ακλόνητης πίστης στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Οι νέες γενιές κομμουνιστών, δίνουν όρκο πως θα συνεχίσουν αταλάντευτα στον ίδιο αγώνα.

Η ΤΕ Κοζάνης εύχεται τα θερμά συλλυπητήρια στο σ. Ζήση Γκογκομήτρο για την απώλεια του πατέρα του, στα εγγόνια του, την οικογένεια και τους οικείους του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.