Συνάντηση συνεργασίας του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με τη Διοίκηση των ΚΤΕΛ Κοζάνης



Στη συνεργασία μου με τον πρόεδρο Νίκο Τσέτσινα, τον αντιπρόεδρο και Δ. Σύμβουλο Νίκο Λάμπρου και τα μέλη Ιωάννα Αγοραστού και Παναγιώτη Τσότσο των ΚΤΕΛ Κοζάνης, συζητήσαμε τα προβλήματα στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές, που δημιούργησε η πανδημία και τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων στη δραστηριότητα του κλάδου.

Οι εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ αναφέρθηκαν στη σημασία των νομοθετικών παρεμβάσεων και των μέτρων που έχουν ληφθεί για τη στήριξή τους, όπως:

– η παράταση στην άδεια κίνησης των οχημάτων,
– οι επιστρεπτέες προκαταβολές και
– το πρόγραμμα για την αγορά καινούργιων λεωφορείων.

Επιπλέον, συζητήσαμε το ζήτημα της αποζημίωσης για τον περιορισμό στη διάθεση θέσεων στο κάθε λεωφορείο, για το οποίο δεσμεύτηκα να αναζητήσω απαντήσεις, καθώς και για το ψηφιακό εισιτήριο, ένα καινοτόμο εργαλείο που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες των ΚΤΕΛ προς τους πολίτες.

Τέλος, αναφερθήκαμε στην ανάγκη συνέχισης στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων από τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό, προκειμένου να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο ασφάλειας που πέτυχαν μέχρι σήμερα.

«Τα ΚΤΕΛ έχουν μεγάλη ιστορία και μέλλον. Ο εκσυγχρονισμός του στόλου, η βελτίωση των υποδομών, η αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων, συνιστά διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες. Και δεν ξεχνάμε ποτέ ότι αποτελούν τις συγκοινωνιακές αρτηρίες της ελληνικής υπαίθρου!»

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.