ΔΕΥΑΚ: Πως προστατευόμαστε από την παγωνιά – Συμβουλές για ύδρευση, αποχέτευση και τηλεθέρμανση



ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Εν όψει επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, συνιστάται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΚ να ελέγξουν τα υδρόμετρα και τις βρύσες των μπαλκονιών τους, να δουν αν λειτουργούν κανονικά ή έχουν διαρροές, αν είναι προφυλαγμένα από το ψύχος. Επίσης, να ελέγξουν τις εξωτερικές σωληνώσεις τους και να φροντίσουν να τις μονώσουν και αυτές, ειδικά αν είναι απολύτως “εκτεθειμένες” στην παγωνιά.

Σκόπιμο είναι ακόμη να επιβεβαιωθούν οι καταναλωτές ότι οι διακόπτες των εσωτερικών τους δικτύων υδροδότησης ανοιγοκλείνουν κανονικά και ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια.

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

Είναι απαραίτητο να γίνει :
Καθαρισμός φίλτρων εσωτερικής εγκατάστασης .
Έλεγχος πίεσης νερού και κυκλοφορητών
Διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας μεταξύ 17ο C και 20ο C
Επίσης καλό είναι να υπάρχει και εφεδρικό είδος θέρμανσης σε περίπτωση βλάβης

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι βλάβες που αφορούν την ΔΕΥΑΚ δηλώνονται τηλεφωνικά για ύδρευσης : 2461050500, 2461034000, 6946501152, 6975901972, για Τ/Θ 2461051555

Περισσότερες πληροφορίες για γενική προστασία από την παγωνιά είναι διαθέσιμες στον ισότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΚ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.