Δήμος Εορδαίας: «Τα όρια της υπομονής των 50 χιλιάδων κατοίκων της Εορδαίας έχουν εξαντληθεί – Απαιτούμε ξεκάθαρες εξηγήσεις»



Σήμερα ημέρα Παρασκευή 12-2-2021, ο Δείκτης Μολύνσεων 14ημέρου Covid-19 στο Δήμο Εορδαίας, βρίσκεται στις 123 μολύνσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Το όριο που έχει θέσει η Επιτροπή Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για να βρίσκεται η κάθε περιοχή στην κατηγορία κόκκινου επιπέδου, είναι 150+ μολύνσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκων. Εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι ο Δήμος Εορδαίας βρίσκεται στο πορτοκαλί επίπεδο που σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων Δήμων, αυτό σήμαινε αυτόματα την έξοδό τους από το καθεστώς των σκληρών περιοριστικών μέτρων.

Απαιτούμε λοιπόν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να μας εξηγήσει, επαρκώς και όχι κατά το δοκούν, γιατί παραμένει ο Δήμος Εορδαίας στην κατηγορία κόκκινου επιπέδου με περίπου 30 λιγότερες μολύνσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους στον προαναφερόμενο Δείκτη. Επίσης ζητούμε να μας εξηγηθεί γιατί ενώ επί 4 μήνες ο Δήμος Εορδαίας βρίσκεται υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα, δεν υπήρξε καμία επίσκεψη από τους αρμοδίους αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα, ή έστω από μέλη της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων.

Η υπομονή μας έχει όρια τα οποία έχουν πλέον ξεπεραστεί. Μια ολόκληρη περιοχή, η οποία ζει με την δαμόκλειο σπάθη μιας μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή που έχει σχεδιαστεί χωρίς αυτή να ρωτηθεί, βιώνει για περισσότερο από 4 μήνες ένα ανεξήγητο και απολύτως αναποτελεσματικό lockdown, του οποίου η χρησιμότητα-αποδεδειγμένα πλέον-δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ βάση.

Μια ολόκληρη περιοχή, ένας δήμος περίπου 50 χιλιάδων κατοίκων, καταδικάστηκε σε οικονομική καταστροφή, σε προβλήματα ψυχικής υγείας που αναπόφευκτα έχει επιφέρει ο υποχρεωτικός εγκλεισμός και μία κυβέρνηση η οποία δεν έχει ανακοινώσει απολύτως κανένα ειδικό μέτρο στήριξης των κατοίκων της Εορδαίας, της μοναδικής περιοχής στον πλανήτη Γη που βρίσκεται επί 120 ημέρες υπό περιοριστικό καθεστώς.

Οι 50 χιλιάδες κάτοικοι της Εορδαίας περιμένουν και απαιτούν μία απάντηση στο ερώτημα :

Γιατί καταδικάζετε σε οικονομική καταστροφή και σε ψυχική κατάρρευση την περιοχή μας;

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τους πολίτες της Εορδαίας για τη συνετή στάση τους όλο αυτό το δύσκολο διάστημα, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας του δήμου μας, να συστήσουμε τη συνέχεια της προσπάθειας για την ατομική προστασία αλλά και την προάσπιση του αγαθού της Δημόσιας Υγείας και να τονίσουμε ότι ο Δήμος Εορδαίας, θα επικεντρώσει τις προσπάθειες του στην κατεύθυνση προστασίας των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων όλων των δημοτών του, που απορρέουν από το εδάφιο 1 του άρθρου 4 του Συντάγματος των Ελλήνων, όπου ρητά αναφέρεται ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.