Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. του ΠΔΜ: «Οι μύθοι της ΔΑΠ ΝΔΦΚ για το νομοσχέδιο ζόμπι συνεχίζονται»



Η «ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κοζάνης» φαίνεται ότι για ακόμα μια φορά θεωρεί ότι μπορεί να κοροϊδέψει τόσο τους φοιτητές, όσο και το λαό της Κοζάνης. Σε ανακοίνωσή της που κυκλοφόρησε στα τοπικά μέσα της πόλης, προσπαθεί να κάνει «το μαύρο άσπρο». Γιατί μόνο ως μαύρο μπορεί να χαρακτηριστεί το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα που έχει φέρει η κυβέρνηση το όποιο προσπαθεί να «αθωώσει» στα μάτια των φοιτητών η παράταξη της ΝΔ στα Πανεπιστήμια. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά το βίντεο της ΟΝΝΕΔ (νεολαία της ΝΔ) και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όπου προσπαθούν να παρουσιάσουν μια ειδυλλιακή εικόνα για το νομοσχέδιο αυτό. Ας δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα:

Τι λένε: «Το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζει ολοκληρωτικά την τριτοβάθμια.». Τι ισχύει όμως; Η κυβέρνηση πριν λίγους μήνες ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021 στον οποίο προβλέπει μείωση του τακτικού προϋπολογισμού των Ιδρυμάτων κατά 8%, συνεχίζοντας τις περικοπές στην Ανώτατη Εκπαίδευση που τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σε δραματικό επίπεδο. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πως ακριβώς θα αναβαθμιστούν τα Τμήματα της Κοζάνης, που για παράδειγμα τα Τμήματα του Πολυτεχνείου κάνουν μαθήματα σε αποθήκες, οικοδομές και δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές; Πως ακριβώς θα αναβαθμιστούν οι σπουδές μας, όταν την ώρα που υπάρχουν Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με 3 και 4 μέλη ΔΕΠ, η κυβέρνηση κάνει πρόσληψη μόλις 634 μελών ΔΕΠ για να καλυφθούν τα κενά και οι ανάγκες σε όλα τα Ιδρύματα. Μήπως αυτό θα λυθεί με τις προσλήψεις των 1000 αστυνομικών;

Ή μήπως είναι αναβάθμιση της Παιδείας το να πετάς εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 20.000 μαθητές, εκτός και αν οι γονείς μας έχουν να μας στείλουν στα ιδιωτικά κολλέγια, τα οποία πλέον τα συμψηφίζετε με τα Πανεπιστήμια.

Τι λένε: «Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δε θα χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια έκνομων ενεργειών…» και ότι η Αστυνομία μέσα στις σχολές θα έχει σκοπό την «αποτροπή αξιοποιων πράξεων». Τι ισχύει όμως; Στις ΗΠΑ που εδώ και χρόνια έχουν προχωρήσει στην δημιουργία Πανεπιστημιακής αστυνομίας, και είναι ένα από τα παραδείγματα που αξιοποιεί η κυβέρνηση, την περίοδο 2001-2017 στα Πανεπιστήμια υπήρξε αύξηση σεξουαλικών επιθέσεων κατά 372%, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκαν και οι φόνοι, η διακίνηση ναρκωτικών κτλ. Για να μην πούμε για το πόσες φορές έπεσαν νεκροί φοιτητές από πυρά της Πανεπιστημιακής αστυνομίας μόνο τα τελευταία χρόνια. Είναι άραγε η λύση για την εγκληματικότητα που υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (γελάει ο κόσμος) το να μπουν κάμερες και αστυνομία; Αν θέλουν να προστατέψουν τους φοιτητές ας πάρουν μέτρα για να κατασκευάσουν μια σειρά δωμάτια των εστιών που έχουν υλικά προβλήματα που πραγματικά μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην υγεία μας (μούχλα, έλλειψη ζεστού νερού κ.α.).

Δεν περιμένουμε τίποτα καλύτερο από την παράταξη των μαζικών αντιγραφών, των κονέ με καθηγητές, αυτούς που βλέπουν τους φοιτητές ως κινούμενα πορτοφόλια και ασχολούνται μαζί τους μόνο για την ψήφο τους και την πελατεία στα μαγαζιά τους. Η παράταξη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ την ίδια ώρα που μιλά για «μειοψηφίες» βάζει εμπόδια με όλους τους τρόπους στην συνεδρίαση των ΔΣ των Συλλόγων, με διάφορες δικαιολογίες ακόμα και με προσπάθεια να «διαλύσει» ολόκληρους Συλλόγους, όπως αυτόν της ΣΤΕΦ. Έβαζε και βάζει διαχρονικά εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα των φοιτητών και την διεκδίκηση, οι φοιτητικοί σύλλογοι που είναι πρώτη δύναμη είναι αυτοί που δεν ενημερώνει για τίποτα τους φοιτητές, που μένουν για χρόνια ανενεργοί. Ακριβώς γιατί επιδιώκουν η μόνη ιδεολογία που θα υπάρχει μέσα στα Πανεπιστήμια να είναι η δική τους! Οι φοιτητές να αποδεκτούν η μόρφωση τους να γίνει εμπόρευμα, να μπορεί να παίρνει πραγματική γνώση μόνο όποιος «τα έχει», τα πανεπιστήμια μας να γίνουν επιχειρήσεις και η έρευνα να υποταχθεί πλήρως στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων!

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Χιλιάδες φοιτητές που σε όλη την Ελλάδα, και εδώ στην Κοζάνη, τόσες μέρες κινητοποιούμαστε και απαιτούμε να παρθεί πίσω αυτό το έκτρωμα που βάζει μια σειρά επιπλέον εμπόδια στις σπουδές μας. Οι φοιτητές απαιτούμε να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουμε στον χώρο που ανήκουμε, τα αμφιθέατρά μας, τα εργαστήριά μας, τα Τμήματά μας και η κυβέρνηση μας αρνείται κατηγοριματικά! Η φωνή των φοιτητών, μαζί με τους μαθητές, τους εργαζόμενους, τους γονείς και τους καθηγητές ακούστεικε καθαρά σε όλη την χώρα: Το «νομοσχέδιο-ζόμπι» Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη θα μείνει στα χαρτια! Έχει ήδη καταδικαστεί στην συνείδηση όλου της νέας γενιάς και θα ακυρωθεί στην πράξη.

ΥΓ1. Για τους ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να μετράνε «κεφάλια» μόνο στην περίοδο των εκλογών ή στα νυχτερινά μαγαζιά τους, είναι λογικό να θωρούν μειοψηφία τους χιλιάδες φοιτητές που βρεθήκαμε στο δρόμο, αλλά και όλους εκείνους που, μπορεί να μη βρέθηκαν εκεί, αλλά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έδειξαν την αντίθεσή τους στο ν/σ.

ΥΓ2. Δεν μας κάνει εντύπωση που δεν μπορούν να δεχτούν ότι υπάρχουν Φοιτητική Σύλλογοι, Σωματεία και φορείς, που παρά τις δυσκολίες που φέρνει η πανδημία, τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και λειτουργούν, έχοντας αγωνιστική δράση ενάντια σε ότι βάζει εμπόδια και καταστρέφει τη ζωή και τις σπουδές μας.

ΥΓ3. Καλούμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να ψάξει να βρει τον κίνδυνο της διασποράς εκεί που τα ίδια τα επιστημονικά στοιχεία την αναδεικνύουν. Στους μαζικούς χώρους δουλειάς που δεν γίνεται κανένας έλεγχος για τα μέτρα, στα σχολεία που δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να ανοίξουν προστατεύοντας τους μαθητές (εξαιρείται το ευφάνταστο μέτρο για τα ανοιχτά παράθυρα) και στα ΜΜΜ όπου κάθε πρωί μαθητές και εργαζόμενοι από τα χωριά της περιοχής μας στοιβάζονται για να φτάσουν στα σχολεία και τις δουλειές τους.

Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.