ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κοζάνης: «Κανένας φοιτητικός σύλλογος και σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων του νομού Κοζάνης εναντιώνεται στο δεύτερο μεγαλύτερο νομοσχέδιο έπειτα από την άρση του ασύλου ανομίας»

Μέρα με την ημέρα, οι θυσίες μιας ολόκληρης κοινωνίας απέναντι στην πανδημία δικαιώνονται. Ο δρόμος προς την «ελευθερία» είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ.

Υπάρχουν όμως ακόμη κάποιες μειοψηφίες, που στο όνομα της «μαζικότητας», αψηφούν αυτές τις προσπάθειες και κυρίως τα υγειονομικά πρωτόκολλα των ειδικών. Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας. Κανένας φοιτητικός σύλλογος και κανένα σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων του νομού Κοζάνης εναντιώνεται στο δεύτερο μεγαλύτερο νομοσχέδιο έπειτα από την άρση του ασύλου ανομίας. Αντ’ αυτού καλούμε το ΠΑΜΕ και την ΠΚΣ να αναλάβουν (και) την ευθύνη της παραπληροφόρησης.

Το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζει ολοκληρωτικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και αυτό ενοχλεί όλους όσους θέλουν τα πανεπιστήμια μας υποταγμένα στις ιδέες τους. Δυστυχώς, εδώ και χρόνια, έχουμε γίνει όλοι θεατές περιστατικών και συμβάντων που δεν αρμόζουν ούτε μέσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ούτε μέσα σε κανένα άλλο ελληνικό πανεπιστήμιο εν έτη 2021. Οι νέες μεταρρυθμίσεις που έρχονται να ολοκληρώσουν την κατάργηση του ασύλου ανομίας, έχουν ως στόχο την επαναφορά της έννοιας του ασύλου και την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Ελεγχόμενη είσοδος στα πανεπιστήμια, σύσταση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) που θα υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ με ειδική εκπαίδευση και πλαίσιο πειθαρχικού δικαίου για όσους προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Η ελεγχόμενη είσοδος θα περιορίσει τις παράνομες πράξεις που τελούνται από εξωπανεπιστημιακούς και θα βοηθήσει στην επιστροφή όλων εκείνων των κατειλημμένων χώρων προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας (κτίριο Κοίλων έναντι φοιτητικών εστιών). Η δημιουργία της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), θα έχει ως σκοπό τόσο την αποτροπή αξιόποινων πράξεων, όσο και την πρόληψη τους εντός των πανεπιστημίων μας. Θα συνεργάζεται άμεσα με τον Πρύτανη υπηρετώντας την εύρυθμη ακαδημαϊκή λειτουργία. Με το προηγούμενο καθεστώς, απαιτούνταν χρονοβόρες διαδικασίες, άδεια ή κλήση από τις πρυτανικές αρχές, με αποτέλεσμα οι δράστες να βρίσκουν πάντα τον απαραίτητο χρόνο να απομακρυνθούν από τα σημεία τέλεσης των πράξεων τους και να μην συλλαμβάνονται.

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, πλέον, δε θα χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια έκνομων ενεργειών και θα σταματήσουν να είναι κρυψώνες μπαχαλάκηδων. Τα πανεπιστήμια μας γυρίζουν σελίδα και δεν θα αντιμετωπίζονται ως κάτι διαφορετικό από την υπόλοιπη επικράτεια. Όλες οι πλευρές της κοινωνίας, εντός και εκτός πανεπιστημίων, στηρίζουν την νέα εποχή.

Τέλος, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κοζάνης επιφυλασσόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή συγχρωτισμού και κινητοποιήσεων που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την υγειονομική κατάσταση στο Νομό μας. Οι φοιτητές ανά την Ελλάδα, έχουν προσαρμοστεί πλήρως στα νέα δεδομένα και στην συντριπτική τους πλειοψηφία σέβονται τις οδηγίες των ειδικών.

Είναι κρίμα, η εφηβική επανάσταση κάποιων, να μας στοίχιση ακόμη περισσότερο.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κοζάνης

4 σχόλια στο άρθρο “ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κοζάνης: «Κανένας φοιτητικός σύλλογος και σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων του νομού Κοζάνης εναντιώνεται στο δεύτερο μεγαλύτερο νομοσχέδιο έπειτα από την άρση του ασύλου ανομίας»

 1. Ορισμένες διορθώσεις γιατί το κείμενο βρίθει ορθογραφικών και συντακτικών λαθών, φιλολόγους δεν έχετε στη ΔΑΠ Κοζάνης;!
  “Κανένας φοιτητικός σύλλογος και κανένα σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων του νομού Κοζάνης *δεν* εναντιώνεται στο δεύτερο μεγαλύτερο νομοσχέδιο”: ξεχάσατε το “δεν”, χωρίς αυτό η φράση δεν βγάζει νόημα.
  “εν έτη”: λάθος, το σωστό είναι “εν έτει”.
  “να μας στοιχίση”: λάθος, προφανώς το σωστό είναι “να μας στοιχίσει”.
  Τέλος, δεν είθισται να βάζουμε κόμμα μεταξύ ρήματος και αντικειμένου.

 2. Αυτοί αύριο θα επανδρώσουν τον δούρειο ίππο για να αλώσουν τα πανεπιστήμια!!
  Αυτα τα γαλάζια παιδιά θα γίνουν ο πολιορκητικός κριός για να γκρεμίσουν ιδέες και την ελεύθερη σκέψη στα γραφεία και στα αμφιθέατρα!!
  Οι ιδέες ομως δεν φυλακίζονται!
  Εχουν φτερά και πετάνε!!
  Τι να τα κάνεις τα γράμματα και την ορθογραφία….
  ” τα γκλόμπς δεν δίδονται ως δώρα με την αγορά του ογκοδέστατου λεξικού του Μπαμπινιώτη!!!
  Αυτοι που θα προσληφθούν δεν χρειάζονται πτυχία και ντοκτορά,αρκεί ενας σταυρός κατω απο την λέξη ο Αιτών!!
  Οταν ο υπεύθυνος ποδηλάτης της πάρνηθας,ο κυριος ” ατομική ευθυνη” ,ο κύριος” του της Ικαρίας κορονοπαρτι”, ήταν υποργός επι κυβερνήσεως σαμαρα του Εφιάλτου( βλέπε πτωση της νέας δημοκρατίας το 1993), απέλυσε 1349 φύλακες απο τα πανεπιστήμια!!!!
  Και έρχεται τώρα ως Κιρκη ραβδούχος και μεταμορφώνει τους φύλακες σε αστυ- φύλακες!!!
  Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται!
  Μεσούσης της πανδημίας,κεκλεισμένων των σχολών,ερχονται οι της α( χ) ριστείας να περάσουν μέτρα αστυνομικά!
  Που;στα πανεπιστήμια!!
  Ο,τι δεν πέρασαν ολες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ,προσπαθει να κάνει πράξη ο κυρια- κούλης συνεπικουρούμενος απο τούς βορίδη,γεωργιάδη,χρυσοχοίδη τους γυρολόγους πασων των πολιτικων δεξιοστροφων παρατάξεων,τις μπίλιες της πολιτικής ρουλέτας!!
  Πλησιάζει η ώρα….
  Η κοινωνία δεινοπαθεί και απο τον κορονοιό και απο τις αβελτηρίες του” Αντουανέτου” της Λουδοβίκειας πολιτικής!!
  ” η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας,η ώρα,που χαράζει”
  Πάουλο Κουέλιο..
  Μάθε παιδί μου γράμματα;
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ!!!!
  Οσοι δεν γνώριζαν γράμματα ,υπεγραφαν με το σχήμα του σταυρού!!!
  Οσοι θα προσληφθούν στο νεο καταστημα Σκλαβενίτη,αστυνομικό τμημα πανεπιστημίου, αντι για υπογραφή,ας υπογραψουν ζωγραφίζοντας το σχήμα του γκλομπς!!
  Αντε με το καλό και στα νηπιαγωγεία…..πολύ φασαρία κανουν αυτά τα νήπια,πρέπει να επιβληθεί η τάξη…..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.