Ανακοινώνονται νέα μέτρα εντός της ημέρας – Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών ζήτησε ο Μητσοτάκης



Η επιτροπή των ειδικών θα αποφασίσει αν τελικά θα επιβληθεί ολικό lockdown στην Αττική. Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου κράτησε μια ώρα και ζητήθηκε από τους επιστήμονες να καταθέσουν τις προτάσεις τους τις επόμενες ώρες. Σήμερα οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα.

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και ο υπουργός Υγείας έκανε δηλώσεις. Και προανήγγειλε μέτρα. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας ο πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής των ειδικών προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για νέα μέτρα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό Υγείας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Η σύσκεψη έγινε σύμφωνα με πληροφορίες με αντικείμενο την επιβολή ολικού lockdown στην Αττική αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι δυσβάσταχτο.

Πάνω από 1700 τα κρούσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα κρούσματα σήμερα αναμένεται να «αγγίξουν» τα 1.700 και έως την Παρασκευή θα είναι 2.000!

Την ίδια στιγμή, μαθηματικά μοντέλα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης προβλέπουν 2.500 ημερήσια κρούσματα στη χώρα μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Αν αυτά τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλη την Επικράτεια πιθανότατα δεν θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα το ΕΣΥ, όπως λένε. Αν όμως, εντοπίζεται η μεγαλύτερη πλειοψηφία στην Αττική, τότε το lockdown είναι αναπόφευκτο. Ταυτόχρονα τα ίδια μοντέλα διαβλέπουν εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, αν και όχι σε τόσο κάθετη πορεία όση εντοπίστηκε στο δεύτερο κύμα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα ενεργά κρούσματα στην Αττική είναι σήμερα 50 με 60 χιλιάδες.

Από το newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.