Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης για την αύξηση ωραρίου στα Νηπιαγωγεία



Από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενημερώθηκαν για μια ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί για Υπουργική απόφαση που αυθαίρετα αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων.

Ακόμη μια απόδειξη της έλλειψης σεβασμού και στήριξης στον εκπαιδευτικό του Δημόσιου σχολείου, που αγωνίζεται καθημερινά δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, να κρατήσει ζωντανή την εκπαίδευση των παιδιών.

Οι εκπαιδευτικοί λόγω της επιστημονικής αλλά και της επαγγελματικής τους ιδιότητας, ως γνώστες της σχολικής πραγματικότητας, έχουν κάθε δικαίωμα, να συμμετέχουν και να έχουν άποψη ως ισότιμα μέλη, με όλους τους άλλους εμπλεκόμενους, σε διαδικασίες εκπαιδευτικών αλλαγών.

Με ποια λογική αυξάνεται το διδακτικό ωράριο κουρελιάζοντας για ακόμη μια φορά το Π.Δ.79, χωρίς καμία αιτιολογία; Στα συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία-δημοτικά, που θα έχουν την ίδια ώρα αποχώρησης με ποιο τρόπο θα υπάρξει ασφάλεια και αποστάσεις, όταν θα υπάρξει μεγαλύτερος συγχρωτισμός;

Διεκδικούμε:

Μείωση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας τους, όπως γίνεται σε όλη την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ή προσμέτρηση των επιπλέον διδακτικών ωρών ως υπερωρίες. Το ωράριο των νηπιαγωγών είναι θεσμοθετημένο με Υπουργική Απόφαση 127187/Ε1/2016 – ΦΕΚ 2524/Β/16-8-2016
Κάλυψη με προσωπικό καθαριότητας σε όλο το ωράριο λειτουργίας του νηπιαγωγείου.

Προγραμματισμός και εξεύρεση λύσης για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα των νηπιαγωγείων. Καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Μείωση της αναλογίας του αριθμού των παιδιών ανά νηπιαγωγό σε 15 ή πρόβλεψη δεύτερου νηπιαγωγού στο τμήμα

Για τον σκοπό αυτό ο Σύλλογός μας καλεί, ως πρώτη απάντηση, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε παράσταση διαμαρτυρίας (τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα) στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης τη Δευτέρα 25/1/2021 και ώρα 13:30 με κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας της Δ.Ο.Ε. (τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού ή τις 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.