Π.Ε. Κοζάνης: 18.500 άνεργοι και αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας των νέων

Ξεπερνούν τις 18.500, οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, από τους οποίους οι περισσότεροι, δεν λαμβάνουν το επίδομα του ταμείου ανεργίας ή οποιοδήποτε άλλο έκτακτο οικονομικό βοήθημα, για να καλύψουν τις στοιχειώδεις τους ανάγκες.

Η απολιγνιτοποίηση, που συντελείται με τον δραστικό περιορισμό των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, αυξάνει τον αριθμό των ανέργων στην περιοχή και όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ της Περιφερειακής Ενότητας –Π.Ε- Κοζάνης – Κώστας Κυτίδης, «δημιουργείται ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 30 έως 35 ετών, που έχουν εργασιακή εμπειρία ως βιομηχανικοί εργάτες».

Τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών,αποτυπώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει αποκτήσει το οξυμμένο πρόβλημα της ανεργίας στην Π.Ε Κοζάνης και ολόκληρη την Δυτ. Μακεδονία, κάτι που όπως ανέφερε ο κ. Κυτίδης, χρειάζεται να απαντηθεί με «ειδικά μέτρα στήριξης και στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης στην περιοχή».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.