Το «ξεχείλωσε» ο Κυριάκος – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης



Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης:

Κάποιο λάθος κάνουμε λέει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος για τον αριθμό των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Είναι μικρότερος από το άθροισμα των μελών του Υπ. Συμβουλίου Γερμανίας (16) και Γαλλίας (32) μαζί. Αυτό που δεν μας υπενθυμίζει ο κ Κύρτσος είναι οι προεκλογικές υποσχέσεις όλων των υποψήφιων πρωθυπουργών και οι ρητές υποσχέσεις τους για ευέλικτο Υπουργικό Συμβούλιο (έως 20 Υπ.). Το ξεχνούν όταν γίνονται πρωθυπουργοί και συμπληρώνουν τις «καρέκλες» του Υπουργ. Συμβουλίου. Όπως όλων η μνήμη για όλα στην Ελλάδα μας διαρκεί 15 ημέρες, έτσι θα ξεχαστεί κι αυτό ….

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη που σε κάθε ευκαιρία κουνώντας μας αυταρχικά το δάχτυλο μας δείχνουν;

 -Η Γερμανία με 83 εκ πληθυσμό έχει 16 Υπουργούς και 709 Βουλευτές σύνολο, στην κάτω βουλή. Δηλαδή  αντιστοιχούν 117 χιλ. πολίτες για την εκλογή ενός βουλευτή ανά εγγεγραμμένο Γερμανό πολίτη.

 -Η Γαλλία με 67 εκ πληθυσμό έχει 32 Υπουργούς, 577 Βουλευτές & 348 Γερουσιαστές, σύνολο 925. Αντιστοιχούν 70 χιλ. πολίτες για την εκλογή ενός βουλευτή ή γερουσιαστή.

 -Η Ιταλία με 60 εκ πληθυσμό έχει 23 Υπουργούς, 630 Βουλευτές & 315 Γερουσιαστές, σύνολο 945. Αντιστοιχούν 63,5 χιλ. πολίτες για την εκλογή ενός Βουλευτή – Γερουσιαστή.

– Η Ισπανία με 47 εκ πληθυσμό έχει 16 Υπουργούς, 350 Βουλευτές &265 Γερουσιαστές, σύνολο 615. Αντιστοιχούν 76,5 χιλ. πολίτες για την εκλογή ενός Βουλευτή – Γερουσιαστή.

 -Η Πολωνία με 38 εκ πληθυσμό έχει 19 Υπουργούς, 460 Βουλευτές & 100 Γερουσιαστές, σύνολο 560. Αντιστοιχούν 68 χιλ. πολίτες για την εκλογή ενός Βουλευτή – Γερουσιαστή.

 -Το Βέλγιο με 11,5 εκ πληθυσμό έχει 19 Υπουργούς, 150 Βουλευτές & 71 Γερουσιαστές σύνολο 221. Αντιστοιχούν 52 χιλ. πολίτες για την εκλογή ενός Βουλευτή – Γερουσιαστή. 

ΚΟΜΙΣΙΟΝ  της ΕΕ διοικείται από: 1 πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν), 3 Εκτελεστικούς θεματικούς Αντιπροέδρους, 1 Ύπατο εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής, 4 επίσης θεματικούς Αντιπροέδρους και 18 Επιτρόπους (σύνολο 27). Όλοι διορισμένοι, όχι από το αιρετό Ευρωκοινοβούλιο αλλά από τους ισχυρούς και τα συμφέροντα.  Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις εκλογές του 2019 με 427 εκ ψηφοφόρους εξέλεξε 751 ευρωβουλευτές (705 μετά το Brexit) , αναλογία δηλ. 568 χιλ. ψηφοφόροι για την εκλογή ενός ευρωβουλευτή. 

Τουρκία του Ερντογάν με 82 εκ πληθυσμό έχει 25 μέλη Υπ. Συμβούλιο και 550 Βουλευτές σύνολο της μεγάλης Εθνοσυνέλευσης. Αντιστοιχούν 149 χιλ. πολίτες για την εκλογή ενός Βουλευτή

Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη με 10,72 εκ πληθυσμό έχει 58 μέλη Υπουργικό Συμβούλιο (57+Αντιπρόεδρο) και 300 Βουλευτές σύνολο. Αντιστοιχούν 35,7 χιλ. πολίτες για την εκλογή ενός Βουλευτή. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το μεγαλύτερο Υπουργικό Συμβούλιο της ΕΕ με τον μικρότερο απαιτούμενο αριθμό εγγεγραμμένων πολιτών για την εκλογή Βουλευτή. Όπως λέγανε παλιά: Κάθε χωριό και γήπεδο – κάθε (κωμό)πολη και γυμναστήριο ….  Να σημειωθεί ότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο ο αριθμός των Βουλευτών να μειωθεί έως και 200 αρκεί να το ψηφίσει η πλειοψηφία της Βουλής! Οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί δεν μπόρεσαν να συμμαζέψουν το «μπάχαλο» ο Κυριάκος προς ώρας το  «ξεχαρβάλωσε». Μπορεί ένας ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ να μαζέψει τα ασυμμάζευτα; Ιδού ένας σοβαρός λόγος να τον επιλέξουμε και επιτέλους και να τον ελέγξουμε!

Σημ.: Στα 58 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου η Βόρεια Ελλάδα έχει μόνο 6 μέλη, η Δυτ. Μακεδονία και πάλι κανέναν, με ευέλικτο σχήμα λέτε να έχουμε αυξημένες πιθανότητες συμμετοχής;

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το «ξεχείλωσε» ο Κυριάκος – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

  1. ΓΙΑΤΙ,ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ?
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.