Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για έκτακτο Δ.Σ. Κοζάνης με θέμα τους ασφαλείς όρους ανοίγματος των σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών και τις πρωτοβουλίες του Δήμου



Να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τους ασφαλείς όρους ανοίγματος των σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών και τις πρωτοβουλίες του Δήμου στην κατεύθυνση αυτή.

Βρισκόμαστε στην εξέλιξη του δευτέρου κύματός τη πανδημίας και με τον Δήμο μας σε σκληρό lockdown λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου. Πέρα απο όλες τις άλλες συνέπειες της διαχείρισης της πανδημίας απο την κυβέρνηση απο τις πιο σημαντικές είναι η κατάσταση με την λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών. Συνέπειες που έχουν να κάνουν με τους κοινωνικούς, μορφωτικούς, ψυχολογικούς και παιδαγωγικούς παράγοντες που συντελούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και τελικά επιδρούν στις παιδικές και νεανικές προσωπικότητες. Να ληφθεί υπόψη ότι η νεολαία ζει σε μια ασφυκτική κατάσταση από κάθε άποψη, ότι σε κρίσιμες ηλικίες χάνεται η συγκροτημένη επαφή με τη σχολική γνώση, παρουσιάζονται φαινόμενα ψυχολογικής κόπωσης. Παράγοντες που επιβαρύνονται και απο την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Δήμο μας απο τις 6 μ.μ.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και ανακοινώνοντας μόνο ημερομηνίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες μέρες πριν το άνοιγμα εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν αν τελικά και με ποιους όρους θα ανοίξουν. Το γεγονός μάλιστα ότι τα σχολεία ανοίγουν με δόσεις, χωρίς να εντάσσονται στον σχεδιασμό τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αποτελεί ομολογία από την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει ολοκληρωμένα και ουσιαστικά μέτρα.
Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει γονείς σε δίλημμά μεταξύ της ανάγκης να στείλουν τα παιδία τους στο σχολείο και του φόβου απο την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας τους.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε την δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία των φορέων των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, των γονιών ώστε να συζητηθούν τα μέτρα που θα πάρει ο Δήμος για το άνοιγμα και την ασφαλή λειτουργία σχολείων , νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών.

Για τη Λαική Συσπείρωση
Στολτίδης Νόντας
Δημράκη Νόντας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.