Επιστολή του Στάθη Κωνσταντινίδη στον Πρωθυπουργό για την προσέλκυση επενδύσεων

«Προς τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη

Θέμα: Η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ν. Κοζάνης αποτελεί τον ορισμό της     Δίκαιης Μετάβασης

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Κοζάνη, 17.12.2020

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση παρακολουθήσαμε την τηλεδιάσκεψη με θέμα «Electric Cars e.GO Made in Greece», αναφορικά με την Πρόθεση Συνεργασίας της Enterprise Greece και της εταιρείας Next.e.GΟ, για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή σας.

Πραγματικά, θεωρώ ότι η εκκολαπτόμενη συνεργασία αποτελεί προβολή του έργου της κυβέρνησής σας, και μάλιστα στις δυσκολότερες περιστάσεις, εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας. Η πρόθεση της Next.e.GΟ να επενδύσει στην Ελλάδα και μάλιστα σε τεχνολογίες αιχμής,συνιστά αναμφίβολα μια ακόμα απόδειξη εμπιστοσύνης στη δυναμική της οικονομίας μας.

Κι αν η συγκεκριμένη συνεργασία εκφράζει πλήρως τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη χώρα (προσέλκυση ξένων επενδύσεων, έρευνα και τεχνολογία, πράσινη καινοτομία, δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας κλπ), τότε ταυτίζεται απόλυτα με το σχέδιο της Δίκαιης Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας και του Νομού Κοζάνης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Η βιομηχανική κουλτούρα της περιοχής, η ύπαρξη απολύτως συναφών τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, η παροχή ειδικών κινήτρων στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης, οι γνώσεις στη μηχανολογία του εργατικού δυναμικού μας, η διαθεσιμότητα εδαφών και η ευελιξία στον χαρακτηρισμό των προοριζόμενων χρήσεων, αποτελούν κάποια μόνο από τα συμβατά χαρακτηριστικά του τόπου μου προς την αναφερόμενη και κάθε άλλη παρόμοια επένδυση.

Πιστεύω ότι η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μία περιοχή σε Μετάβαση, θα προσέδιδε ακόμα ισχυρότερο συμβολισμό στην έτσι κι αλλιώς εμβληματική αυτή συνεργασία και θα την καθιστούσε πρότυπη δράση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής για το περιβάλλον και για την άμβλυνση των επιπτώσεων της απολιγνιτοποίησης.

Κατανοώ απολύτως ότι ο κάθε επενδυτής έχει τα δικά του κριτήρια για την εγκατάσταση της επιχείρησής του, έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στο ενδιαφέρον και στην ικανότητά σας να αναδείξετε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας, όπως εν προκειμένω πράξατε και για τη χώρα, στο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.»

               Φίλες και φίλοι,

Το 2021 θα είναι για εμάς κομβική χρονιά, μέσα στην οποία πρέπει να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα και μέσα από αυτήν τη δημιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων απασχόλησης. 

Έχουμε την ιστορική ευθύνη να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και τις δυνάμεις για να τα καταφέρουμε.

Εύχομαι σε όλες και όλους μία καλή και δημιουργική χρονιά και στο Νομό μας ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα στην αυγή της τρίτης εκατονταετίας από την εθνική μας επανάσταση!

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας  Π.Ε. Κοζάνης

 

 

 

 

4 σχόλια στο άρθρο “Επιστολή του Στάθη Κωνσταντινίδη στον Πρωθυπουργό για την προσέλκυση επενδύσεων

 1. Η λαίλαπα της επιδημίας του covid19, δεν είναι μόνον μια επικίνδυνη επιδημία που απειλεί τη δημόσια υγεία, αλλά μια πραγματική κρίση, με καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και γιατί πλήττει και βαθύτερα τον πολιτισμό με σοβαρές παραβιάσεις των αρχών προστασίας της αξίας και της προσωπικότητας του ανθρώπου.
  Γιώργος Κασιμάτης Ομ. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σύμβουλος του Α.Παπανδρέου. Σεπτέμβριος 2020

 2. Δικαιη μεταβαση!!πράσσειν άλογα!!

  - Edit

  Απαντήστε

  Να τους κανει υπουργους και τους 4 στον ανασχηματισμο,για να εξευτελισει ολη την Κοζανη ο Κυρια- κούλης,αφου ετσι και αλλιως γραμμενους τους εχει τους Κοζανιτες!!
  Τι ειπε στην μερκελ;ας βρουν εκει στην Κοζανη ,να ασχοληθουν με κατι!!
  Διαίρει και βασίλευε!!
  Τον εναν να τον κανει υπουργο ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας!
  Τον αλλον με τα διοδια υπουργό συγκοινωνιών!
  Και τους αλλους δυο,υπουργούς δικαιης μεταβασης στην ανεργία και πρασινης ενεργειας με αρμοδιότητες στα σκουπίδια της Κερκυρας και ολης της Ελλαδος!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.