Διάλεξη για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δυτική Μακεδονία από την Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου



Διάλεξη σχετικά με την ενεργειακή πολιτική της χώρας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Δυτική Μακεδονίας, έδωσε η Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου στους φοιτητές του Π.Μ.Σ. «Ενεργειακές Επενδύσεις και Περιβάλλον», του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Προσεγγίζοντας το κρίσιμο θέμα της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή η κ. Σδούκου ενημέρωσε τους φοιτητές του Π.Μ.Σ. για τον ενεργειακό μετασχηματισμό και τη στροφή της χώρας στις πράσινες μορφές ενέργειας. Δίνοντας έμφαση στη Δυτική Μακεδονία, η οποία πρωταγωνιστεί στη μετάβαση αυτή, η κ. Σδούκου αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουν ανακοινωθεί για την αναπλήρωση μέρους της ενέργειας που παραγόταν έως σήμερα από τους λιγνιτικούς σταθμούς, στην αξιοποίηση της ηλεκτροκίνησης και των έργων υποστήριξής της που σχεδιάζονται για την περιοχή μας καθώς και την εκμετάλλευση της γεωθερμίας για την αντιμετώπιση της κλιματική αλλαγής.

Αναφερόμενη στους βασικούς αναπτυξιακούς άξονες στους οποίους θα στηριχτεί η διαδικασία της μετάβασης η κ. Σδούκου αναφέρθηκε διεξοδικά στη δημιουργία του Πεδίου Ενεργειακής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΕΝΕΤ)ως έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης που προβλέπονται στο ΣΔΑΜ για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Η διάλεξή εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Μεταπτυχιακού προγράμματος να φιλοξενεί διαδικτυακά ανθρώπους από τον ακαδημαϊκό θεσμικό και επενδυτικό χώρο της ενέργειας σε διαλέξεις για τους φοιτητές του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.