Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας στην Κοζάνη



Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ. «Κατασκευή νέου νοσοκομείου ζητούν οι Δήμοι Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου στον κόμβο της Εγνατίας της Κοζάνης»

Κύριε Υπουργέ,

Δημιουργία νέου νοσοκομείου ζητούν ο Δήμος Κοζάνης, ο Δήμος Σερβίων, ο Δήμος Βελβεντού και ο Δήμος Βοΐου, σε κόμβο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Κοζάνης. Με δηλώσεις τους στα τοπικά Μ.Μ.Ε. εκπρόσωποι των ως άνω Δήμων, τονίζουν ότι, στα πλαίσια της «δίκαιης μετάβασης» στην μεταλιγνιτική εποχή, η Πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων άμεσα και πρωτίστως στα ζητήματα της αναβαθμισμένης παροχής Υγείας στην περιοχή τους.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης δήλωσε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. σχετικά με το παραπάνω θέμα ότι: «Τις αποφάσεις δεν τις παίρνει ο δήμος, αλλά το Υπουργείο. Αν δεν αποφασιστεί το νέο νοσοκομείο τώρα, δεν θα γίνει ποτέ. Γι αυτό είναι κρίσιμη η απόφαση αυτήν την περίοδο. Να αποφασίσουμε τι έχει προτεραιότητα. Το ζήτημα της υγείας είναι το πρώτιστο.»

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να ικανοποιήσετε το παραπάνω αίτημα των Δήμων Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου για την κατασκευή νέου σύγχρονου νοσοκομείου στην περιοχή τους, ώστε να παρέχονται στην νότια Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας στην Κοζάνη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.