Επαφές του Γιώργου Κασαπίδη με Υπουργούς και εκπροσώπους οργανισμών για θέματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Σειρά επικοινωνιών και τηλεδιασκέψεων με Υπουργούς και εκπροσώπους οργανισμών και φορέων για θέματα της Π.Δ.Μ., πραγματοποιεί καθημερινά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Σε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκρέκα, ζήτησε την επίσπευση της απεμπλοκής του έργου του φράγματος του Νεστορίου Καστοριάς. Ο Υφυπουργός επιβεβαίωσε την εξέλιξη αυτή αμέσως μετά την ολοκλήρωση, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της αποτίμησης των οφειλόμενων ποσών στην ανάδοχη εταιρεία.

Αναφορικά με το αεροδρόμιο Καστοριάς, ο Διοικητής της Υ.Π.Α. κ. Δριτσάκος, σε συνέχεια της συνεργασίας του με τον κ. Περιφερειάρχη, απέστειλε τα αναγκαία στοιχεία και έγγραφα προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καστοριάς, με σκοπό την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών και ενεργειών και εν τέλει  την έναρξη των εργασιών του νέου πύργου ελέγχου.

Σχετικά με  την πρόοδο των μελετών του τμήματος Ξινό Νερό – Αμμοχώρι του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Φλώρινας – Κοζάνης, ο κ. Κασαπίδης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. κ. Κωνσταντόπουλο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κουτσούκο. Ταυτόχρονα, έθεσε το θέμα των μελετών και για τα υπόλοιπα τμήματα. Για τις μελέτες αυτές σύντομα η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας θα εκδώσει νέα πρόσκληση. Μετά την εκπόνηση τους, θα υποβληθούν προς υλοποίηση στο νέο Ε.Π. 2021-2027 προς ολοκλήρωση του άξονα έως τα όρια του Ν. Λάρισας.

Επίσης, ο κ. Κασαπίδης προώθησε προς το Υπουργείο Οικονομικών τροπολογία σχετική με την παραχώρηση δημοσίων εκτάσεων στην παραλίμνια ζώνη της λίμνης Πολυφύτου στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού. Στόχος η κατασκευή και λειτουργία αναπτυξιακών υποδομών πρόσβασης και στήριξης της αλιείας και άλλων συναφών παραγωγικών και τουριστικών δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών με σκοπό την έκδοση Υπουργικής Απόφασης, για την παραχώρηση στην Περιφέρεια άνευ ανταλλάγματος των κτιρίων των Διοικητηρίων Κοζάνης και Καστοριάς. Το ίδιο ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών για την παραχώρηση του Γκέρτσειου κτιρίου προς τη Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης. Τα ανωτέρω κτίρια μετά την ψήφιση των μνημονίων είχαν μεταβιβασθεί στην ΕΤΑΔ Α.Ε.

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επαφές του Γιώργου Κασαπίδη με Υπουργούς και εκπροσώπους οργανισμών για θέματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.