Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) – Άρθρο του Μιχάλη Ραμπίδη



Άρθρο του Μιχάλη Ραμπίδη

-Δεν θυμάμαι να άκουσα χθες στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2021 τουλάχιστον από τους δυο “μονομάχους” Κυριάκο & Αλέξη τη λέξη ΕΚΑΣ.

-Το ΕΚΑΣ θεσπίστηκε με το Ν 2434/1996 και αφορούσε αναπήρους πάνω από 80% και ηλικιωμένους άνω των 65 ετών με εισοδήματα έως 7.992 ΕΥΡΩ ανά έτος.

-Ξεκίνησε νομοθετικά η κατάργησή του με το Ν 3863/2010 και ολοκληρωτικά καταργήθηκε το 2020. Δόθηκε από το 2017 έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους.

-Το 2019 θεσπίστηκε η 13η σύνταξη Ν 4611/2019 με μόνιμο χαρακτήρα. Συγκεκριμένα-Κύρια σύνταξη: Ποσοστό 13ης σύνταξης έως 500 ευρώ 100% – 501 ευρώ-600 ευρώ 70% – 601 ευρώ-1.000 ευρώ 50% – Άνω των 1.000 ευρώ 30%.

-Στον προϋπολογισμό έτους 2020 υπάρχει σχετικό κονδύλι για τη χορήγηση της 13ης σύνταξης. Θα μπορούσε να βοηθήσει τα “τιμημένα γηρατειά” τουλάχιστον αποδίδοντας την 13η σύνταξη προσωρινά, μόνο σ’ αυτούς με εισοδήματα έως 1000 ΕΥΡΩ ή έστω 800 ΕΥΡΩ που τα έχουν απόλυτη ανάγκη!

-Δυστυχώς η κυβέρνηση με τους συνταξιούχους (που συντηρούν με τα ψίχουλά τους παιδιά και εγγόνια) παθαίνει αλλεργία κι ας είναι στην πλειοψηφία τους ψηφοφόροι της.

– Με ποια λέξη χαρακτηρίζεται η στάση της κυβέρνησης; Αναλγησία; Αδιαφορία; Αναισθησία; Αχαριστία; Αναισχυντία; Εγκατάλειψη; Διαλέξτε …

Αντί αυτών οι συνταξιούχοι θέλουν πολιτικούς με κατανόηση και λογική, με συναισθηματική νοημοσύνη, φωτισμένους, χαρισματικούς, μεγαλόψυχους, συμπαραστάτες στην πενία και στον “πόνο” τους.

– Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας οι συνταξιούχοι, μετά από δέκα σκληρά μνημονιακά χρόνια, με το καθημερινό άγχος για τα Ελληνο-Τουρκικά και τώρα με την πανδημία, απώλεσαν την ψυχική τους ηρεμία, όσοι απέμειναν, δεν τους αξίζουν τα χειρότερα …..

-Υπάρχει ακόμα ο χρόνος να εφαρμόσετε τον προϋπολογισμό που η βουλή σας ψήφισε. Είναι επιτέλους και θέμα επανάκτησης μέρους της αξιοπιστίας σας ….

2 σχόλια στο άρθρο “Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) – Άρθρο του Μιχάλη Ραμπίδη

  1. Πολυ σωστα ειναι ολα αυτα το κακο ειναι οτι αυτοι δεν κανανε ποτε τους φτωχοι δεν μαθανε να ζουνε με 400 ευρω τον μηνα και να παρακαλουν τα παιδια τους για μια μικρη βοηθηα αφου και αυτα βρισκονται σε κατασταση αθλοια και σε κοιτουν στα ματια γεματα δακρυα

  2. Πολυ σωστα ειναι ολα αυτα το κακο ειναι οτι αυτοι δεν κανανε ποτε τους φτωχοι δεν μαθανε να ζουνε με 400 ευρω τον μηνα και να παρακαλουν τα παιδια τους για μια μικρη βοηθηα αφου και αυτα βρισκονται σε κατασταση αθλοια και σε κοιτουν στα ματια γεματα δακρυα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.