Δήμος Κοζάνης: «Με ολοκληρωμένο σχέδιο και συναινετική αναπτυξιακή  πορεία πορευόμαστε στη μετά λιγνίτη εποχή»



Η παράταξη του κ. Ιωαννίδη συνεχίζει μονότονα, για μια ακόμη φορά, να επαναλαμβάνει δημόσια, τα ίδια στερεότυπα, αυτά για τα οποία στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. παίρνει σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Όμως, θα συνεχίσει να παίρνει και δημόσιες απαντήσεις αφού αυτό επιθυμεί.

Ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές νομίζουν ότι οι πολίτες ξέχασαν ότι στα 5 χρόνια της θητείας τους, σε μια περίοδο που είχαν την απόλυτη στήριξη της παράταξης που κυβερνούσε τη χώρα, σε μια περίοδο οικονομικής σταθερότητας,  αυτά που πραγματικά κατάφεραν ήταν, ενδεικτικά  :

  • να υλοποιούν νέα έργα στο δήμο με χρηματοδότηση από   το ΕΣΠΑ  μόλις 2,6 εκ €
  • να εκτοξεύσουν, σχεδόν στο διπλάσιο,  τις υποχρεώσεις του Δήμου στους προμηθευτές του. 
  • να αφήσουν δημοτική επιχείρηση χωρίς ισολογισμό και χωρίς έλεγχο ορκωτών επί σειρά ετών 
  • να μην αναλάβουν καμία απολύτως αναπτυξιακή πρωτοβουλία ενώ ο τόπος συρρικνωνόταν πληθυσμιακά και οικονομικά, λόγω της μείωσης της ενεργειακής δραστηριότητας
  • να απαξιώσουν εντελώς έναν χώρο υποδοχής επιχειρηματικής δραστηριότητας δημιουργώντας έναν καταυλισμό ρομά
  • να μην τολμούν να συζητήσουν δημόσια τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες όπως αυτό της δημόσιας υγείας
  • να παραπλανούν συστηματικά τους δημότες προσπαθώντας να τους πείσουν για την “παραχώρηση” του χώρου του ΟΣΕ όταν συνυπέγραφαν την εκμίσθωσή του
  • να υπηρετούν προσχηματικά την πράσινη ανάπτυξη, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα πλέον από τη στάση τους σήμερα που οι δημοτικές εκτάσεις αξιοποιούνται με πλέον συμφέροντες όρους για το δήμο. 

Προφανώς ενοχλούνται που στο δήμο Κοζάνης έχουμε ήδη έναν ολοκληρωμένο και πλήρη οδικό χάρτη, μια συγκεκριμένη πρόταση για την πορεία του δήμου και της περιοχής στη μεταλιγνιτική περίοδο. 

Προϊόν συστηματικού και ολοκληρωμένου διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς- ενέργειες άγνωστες στο πρόσφατο παρελθόν-, το σχέδιο του δήμου αρχίζει να μπαίνει σε υλοποίηση, με αξιοποίηση των θεσμικών και χρηματοδοτικών προτάσεων της κυβέρνησης, που συνοδεύουν την απολιγνιτοποίηση της περιοχής.

  • Καταθέτουμε στην αρχή του νέου χρόνου στην διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ συγκεκριμένη πρόταση για ολοκληρωμένη χωρική επένδυση στη ΖΕΠ, προκειμένου να αντλήσουμε πόρους σε μια μεταβατική χρηματοδοτικά περίοδο
  • Ξεκινούμε την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού, τον οποίο  εκπονήσαμε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου 
  • Προετοιμαζόμαστε ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις μετά την ανακοίνωση  από την Κυβέρνηση των επενδυτικών κινήτρων για την περιοχή. 
  • Αναθέτουμε στην αρχή της νέας χρονιάς master plan για την αστική ανάπτυξη, ώστε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο για τα ΒΑΑ του νέου ΕΣΠΑ
  • Καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις που ξεπερνούν τα 20 εκ. € στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης
  • Διαμορφώνουμε όλοι οι αυτοδιοικητικοί φορείς της περιοχής σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, τη ΔΕΗ και τον ΔΕΣΦΑ, το σχήμα της Τηλεθέρμανσης για την μετά το 2023 περίοδο 
  • Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας 
  • Μετεξελίσσουμε το ΒΙΟΠΑ ξύλου σε ένα χώρο υποδοχής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο ψηφιακό, ενεργειακό και εκπαιδευτικό πεδίο. 
  • Ανταποκρινόμαστε έγκαιρα, τεκμηριωμένα και διεκδικητικά στις προκλήσεις και ευκαιρίες, χρηματοδοτικές και αναπτυξιακές που υπάρχουν. 

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν, ακόμη και στους κακόπιστους, ότι υπηρετούμε συγκεκριμένο σχέδιο που ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της περιοχής.

Με μια συναίνεση στο ΔΣ που εκφράζει τη συντριπτική πλειονότητα των δημοτών (πάνω από 65 %), σε αντίθεση με την προηγούμενη δημοτική περίοδο που δεν ξεπερνούσε το 25%,  διαμορφώνονται ουσιαστικά οι προϋποθέσεις για μια συναινετική αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας. 

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και την αποδεδειγμένη γνώση και εμπειρία της Δημοτικής Αρχής, δημιουργούμε τις βέλτιστες προϋποθέσεις, ώστε ο Δήμος Κοζάνης να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή της περιόδου που διανύουμε. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.