Νέα πρόκληση από τον δήμαρχο Σερβίων: Διαχωρίζει τον δήμο σε Σέρβια και χωριά – Του Β. Κωνσταντόπουλου

– Το έργο βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας του δήμου προϋπολογισμού 1.880.000 €, προορίζεται μόνο για το αγρόκτημα Σερβίων. Εκτός όλες οι κοινότητες του δήμου

Του Β. Κωνσταντόπουλου:

Νέα πρόκληση από τον δήμαρχο Σερβίων. Διχάζει τους πολίτες με τις ενέργειές του.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο δήμαρχος Σερβίων πρότεινε και η πλειοψηφία αποφάσισε, το έργο με τίτλο «Βελτίωση δικτύου υφιστάμενων αγροτικών οδών στην Δ.Ε. Σερβίων», να αφορά μόνο το αγρόκτημα Σερβίων. Αποκλείστηκαν όλες οι κοινότητες του δήμου, ακόμα και οι γειτονικές με τα Σέρβια, Πλατανόρευμα, Καστανιά, Κρανίδια, Αυλές, Γούλες.

Σύμφωνα με την εισήγηση, το έργο προϋπολογισμού 1.880.000 € με τον ΦΠΑ, προβλέπει την βελτίωση 8 αγροτικών δρόμων συνολικού μήκους περίπου 14,0 χιλιομέτρων.

Το έργο περιλαμβάνει χαλικοστρώσεις, υπόβαση και ασφαλτόστρωση των δρόμων αυτών, διαγράμμιση και τοποθέτηση πινακίδων.

Από την οριζοντιογραφία του έργου την οποία ζητήσαμε και μας προσκομίστηκε, διαπιστώθηκε ότι όλοι οι δρόμοι, στους οποίους πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις, αφορούν μόνο το αγρόκτημα Σερβίων. Αποκλείστηκαν όλα τα υπόλοιπα χωριά.

Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί ένα τόσο μεγάλο έργο προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ περίπου, που αφορά όλο τον δήμο, να διοχετεύεται μόνο σε μία κοινότητα, συγκεκριμένα στην κοινότητα Σερβίων.

Προτείναμε να γίνει μια αναλογική κατανομή σε όλες τις δημοτικές ενότητες, σύμφωνα με τον πληθυσμό της κάθε περιοχής.

Σε όλα τα χωριά υπάρχει ανάγκη βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, ιδιαίτερα σε αυτά που υπάρχει ανεπτυγμένη η κτηνοτροφία.

Δυστυχώς η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής, που απαρτίζεται από τους συμβούλους της παράταξης του δημάρχου, ενέκρινε την πρόταση του δημάρχου.

Ζητήσαμε από τους συμβούλους του δημάρχου που εκλέγονται στις δημοτικές ενότητες εκτός Σερβίων, να καταψηφίσουν την πρόταση αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Είναι πρόκληση εκ μέρους του δημάρχου να διαχωρίζει το διοικητικό κέντρο, τα Σέρβια, από τα υπόλοιπα χωριά. Με τον τρόπο αυτό διχάζει την κοινωνία του δήμου σε Σέρβια και χωριά. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα αυτό, γιατί είναι προφανές ότι θα δημιουργήσει κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις.

Καλούμε τον δήμαρχο έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσει την στάση του και να απαναφέρει το θέμα με μια δικαιότερη κατανομή του έργου σε όλη την έκταση του δήμου.

Καλούμε επίσης και τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να αντιδράσουν στην απόφαση αυτή της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής και να ζητήσουν να επανέλθει το θέμα με μια δικαιότερη κατανομή του συνολικού ποσού σε όλες τις περιοχές.

Τέλος καλούμε τους προέδρους των Κοινοτήτων, τα Κοινοτικά Συμβούλια αλλά και του πολίτες όλων των χωριών να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθούν στο δήμαρχο, για να επανεξετάσει την θέση του και να λάβει νέα πιο δίκαιη απόφαση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.