Καλλιόπη Βέττα: «Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση παραδίδεται βορά στην αγορά – Συνεχίζεται η απαξίωση της Δυτικής Μακεδονίας»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Η κ. Βέττα αρχικά αναφέρθηκε στην ολιγωρία και τις ακατανόητες αποφάσεις του Υπουργείου αναφορικά με την έναρξη και λειτουργία των σχολείων μέσα στην πανδημία, την αύξηση του ορίου των μαθητών ανά τμήμα, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων, τα προβλήματα με την τηλεκπαίδευση, το φιάσκο με τις εκλογές των αιρετών, ενώ ειδική αναφορά έκανε στην κατάργηση των 37 πανεπιστημιακών τμημάτων, 6 εκ των οποίων θα λειτουργούσαν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, στηλίτευσε τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου που ανοίγουν τον δρόμο στους ιδιώτες να ρυθμίζουν το περιεχόμενο σπουδών στην δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση ενώ, παράλληλα, προβλέπεται, δια της πλαγίας οδού της μαθητείας, η εργασία των ανηλίκων από την ηλικία των 15 χρονών και μετά.

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στην οριστική κατάργηση των 9 διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία θα εκπονούνταν σε συνεργασία με το Π.Δ.Μ.. Για παράδειγμα, εκτός των άλλων, καταργούνται προγράμματα εκπαίδευσης για τεχνικούς σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών και δικτύων μηχανολογίας, προγράμματα για τους τομείς της γεωπονίας, των τροφίμων και του περιβάλλοντος, όπως και προγράμματα για κλάδους υγείας, γεωργικής εκμετάλλευσης, ηλεκτρονικού επιχειρείν και πληροφορικής.

Δείτε τη σχετική ομιλία:

Γραφείο Βουλευτή​
Καλλιόπη Βέττα

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.