1ο ΕΠΑ.Λ Σερβίων: Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς απόφοιτους – τελειόφοιτους ΕΠΑ.Λ για συμμετοχή στη Μαθητεία

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Σερβίων απευθύνει πρόσκληση προς αποφοίτους του ΕΠΑ.Λ που επιθυμούν να απασχοληθούν με το θεσμό της Μαθητείας σε επιχειρήσεις. 

Η εκπαίδευση – μαθητεία έχει διάρκεια εννέα (9) μήνες και περιλαμβάνει πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας και μαθητεία σε εργασιακό χώρο, διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες σε τέσσερις ημέρες (4 ημέρες από 7 ώρες) και μία ημέρα (7 ώρες)  υποχρεωτική παρακολούθηση εργαστηριακών μαθημάτων στο ΕΠΑ.Λ.

Στην Μαθητεία «Μεταλυκειακό έτος – τάξη Μαθητείας» έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν οι πτυχιούχοι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ,ΤΕΛ,ΤΕΕ). 

Οι ειδικότητες Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας που προσφέρονται από το  ΕΠΑ.Λ. ΣΕΡΒΙΩΝ για το σχολικό έτος 2020-21 είναι οι παρακάτω:

  • Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
  • Βοηθός Νοσηλευτή (Η λειτουργία του τμήματος εξαρτάται α) από επαρκείς δεσμευμένες θέσεις για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού μαθητών β) από την πρόσληψη αναπληρωτή εκπαιδευτικού)
  • Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων (Η λειτουργία του τμήματος εξαρτάται α) από επαρκείς δεσμευμένες θέσεις για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού μαθητών β) από την πρόσληψη αναπληρωτή εκπαιδευτικού)

Η Μαθητεία, πραγματοποιείται μετά από σύναψη Σύμβασης Μαθητείας μεταξύ του μαθητή, του εργοδότη που τον υποδέχεται καθώς και του ΕΠΑΛ. 

Η Σύμβαση καθορίζει τους γενικότερους όρους υλοποίησης του προγράμματος Μαθητείας. 

Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση που ορίζεται στο 75% επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας-Μαθητείας». 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις από την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 18:00 έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 23:59

Η αίτηση καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/  σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος Μαθητείας.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για όσους υποψήφιους πληρούν τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης και έχουν αναζητήσει και λάβει βεβαίωση δέσμευσης εργοδότη. Τονίζεται ότι ο εργοδότης δεν δύναται να έχει α’ βαθμού συγγένεια με τον μαθητευόμενο.  

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα

  1. Απολυτήριο ΓΕ.Λ ή ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ
  2. Πτυχίο ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ
  3. Ταυτότητα
  4. Αποδεικτικό ΑΜΚΑ
  5. Αποδεικτικό ΑΦΜ ( αν δεν έχουν ΑΦΜ υποβάλλουν την αίτηση και το προσκομίζουν κατά την εγγραφή)
  6. Γνωμάτευση ΚΕΔΔΥ, για τους αποφοίτους ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ
  7. Απολυτήριο και πτυχίο του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών παλαιότερων ισότιμων τίτλων με έγγραφο ισοτιμίας ή/και αντιστοίχισης, εφόσον το έχουν λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μαζί με την αίτηση συμμετοχής και σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναρτηθούν στο Πληροφοριακό Σύστημα Μαθητείας

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε, στα τηλέφωνα του 1ου ΕΠΑ.Λ Σερβίων 2464021518  & 6977997780 (Τηλέφωνο Διευθυντή).

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ Σερβίων

    Κυριάκος Μ. Τσολακίδης

            Καθ. Κλ. ΠΕ86   

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.