Το ΚΚΕ Δυτικής Μακεδονίας για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης: «Απορρίπτεται!»



Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας απορρίπτει την απολιγνιτοποίηση και αναγνωρίζει πως προωθείτε για να εξυπηρετηθούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα η κυβέρνηση προχωρά το καταστροφικό της σχέδιο.

Η συζήτηση του ΣΔΑΜ στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Μακεδονίας αναδεικνύει ότι οι δυνάμεις της ΝΔ αλλά και τα αλλά αστικά κόμματα συμφωνούν και επαυξάνουν στην στρατηγική της πράσινης ανάπτυξης της ΕΕ που θα ενισχύσει την καπιταλιστική κερδοφορία σε βάρος των ενεργειακών αναγκών του λαού.

Καταδικάζει έτσι το λαό μας στην ενεργειακή φτώχεια και την ανεργία, καθιερώνει άθλιους όρους εργασίας, βάζει σε κίνδυνο λόγω των ανταγωνισμών την ενεργειακή επάρκεια της χώρας από την αύξηση του βαθμού εξάρτησης από άλλες μορφές ενέργειας. Από την άλλη η κυβέρνηση τρέχει να εξασφαλίσει δις ευρώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους, διαμορφώνει παράλληλα ένα φορολογικό παράδεισο για τους πράσινους μεγάλο επενδυτές.

Η απολιγνιτοποίηση είναι σε βάρος των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας και των αναγκών του λαού, είναι σε βάρος του περιβάλλοντος της χώρας μας, είναι σε βάρος των εργαζομένων για αυτό και απορρίπτεται!

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής με κάθε τρόπο να εκφράσουν την αντίθεση τους σε αυτά τα σχέδια, με την πάλη τους να ακυρώσουν το μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.