Π. Κουκουλόπουλος: «Τελικά έχει δίκιο ο κ. Πέτσας, μετά την έγκριση του master plan έχουμε πλέον ορατότητα για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας»



Τελικά έχει δίκιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ Πέτσας, μετά την έγκριση του master plan έχουμε πλέον ορατότητα για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας στη μετα-λιγνίτη εποχή.

Πραγματικά κανένας δεν μπορούσε όχι απλά να δει, αλλά ούτε καν να διανοηθεί ότι θα γίνουμε πρίζα για φωτοβολταϊκά όπως αποφάσισε η Κυβέρνηση, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Οι «εμβληματικές επενδύσεις” που παρουσιάστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι αυτές που ξέραμε εδώ και μήνες και αποκαλύπτουν ανάγλυφα το σχέδιο της κυβέρνησης για την περιοχή.

Από τις 11 επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία οι δυο πιο συγκεκριμένες είναι τα ΦΒ, ΔΕΗ και ΕΛΠΕ, που χρειάζονται 50.000 στρέμματα για την ανάπτυξη τους. Άλλες δυο επενδύσεις αφορούν αποθήκευση ενέργειας και για να γίνουν πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν σοβαρές θεσμικές εκκρεμότητες στην ΕΕ, που σχετίζονται κυρίως με ζητήματα κόστους της ΗΕ.

Οι υπόλοιπες κυβερνητικές προτάσεις δεν διεκδικούν βραβείο πρωτοτυπίας, καθώς πρόκειται για δράσεις που κατά κόρον συναντάμε στα ΠΕΠ όλης της χώρας εδώ και χρόνια.

Όσο για την περίφημη ρήτρα απολιγνιτοποιησης, αν πραγματικά ισχύει τότε ας εφαρμοστεί ως ποινή στους υπουργούς που ευθύνονται για τον ολοσχερή και προσβλητικό αποκλεισμό του Πανεπιστημίου μας από την προκήρυξη 250 θέσεων τακτικών καθηγητών για τα Πανεπιστήμια όλης της χώρας πλην Δυτικής Μακεδονίας.

Το γεγονός ότι καμία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη διαβούλευση δεν αξιολογήθηκε ήταν αναμενόμενο μετά και την προκλητική παράκαμψη του Περιφερειακού Συμβουλίου από την Κυβέρνηση που δυστυχώς έμεινε αναπάντητη από την πλειοψηφία του οργάνου.

Όπως δεν ήταν έκπληξη ο αποκλεισμός όλων των περιοχών εκτός λεκανοπεδίου, από τα Σέρβια και το Βόιο μέχρι τα Γρεβενά και την Καστοριά.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την ερημοποίηση της περιοχής και είναι ώρα να πάρει τη μια και μοναδική απάντηση που της πρέπει από την κοινωνία των πολιτών.

Μένουμε Δυτική Μακεδονία και αποφασίζουμε για τον τόπο μας.

Πάρις Κουκουλόπουλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.