Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Τα εξωφρενικά γυαλιά του Αρίστου» της Αλεξίας Βόγδου από τις Εκδόσεις Παρέμβαση



     Μόλις κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Τα εξωφρενικά γυαλιά του Αρίστου» της Αλεξίας Βόγδου σε εικονογράφηση Γεράσιμου Χαλαντζούκα, από τις Εκδόσεις Παρέμβαση!

     Ένα απολαυστικό παιδικό βιβλίο, πλούσιο σε λέξεις και εικόνες που ταξιδεύουν τους μικρούς αναγνώστες στον συναρπαστικό κόσμο της λογοτεχνίας. Ένα βιβλίο που συμβάλλει στην ψυχαγωγία, την πνευματική καλλιέργεια και την ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας του παιδιού, γραμμένο από την έξυπνη κι ευφάνταστη πένα της Αλεξίας Βόγδου και πλαισιωμένο εικαστικά από τις ξεχωριστές ζωγραφιές του Γεράσιμου Χαλαντζούκα. Ασκήσεις κι ερωτήσεις, με τη μορφή παιχνιδιού, πλαισιώνουν το βιβλίο, προσδίδοντάς του εκπαιδευτικό χαρακτήρα. 

     Όπως σημειώνει η συγγραφέας, «το βιβλίο απευθύνεται σε μαθητές του δημοτικού, όλων των τάξεων, με σκοπό την κατανόηση της ελληνικής γλώσσας, την εξέλιξη της κριτικής τους ικανότητας, αλλά και της βαθύτερης ανάγνωσης της ιστορίας του Αρίστου». 

     Τις ασκήσεις σχεδίασαν κι επιμελήθηκαν η Κατερίνα Τσελίκα και η Σταυρούλα Γκουντούλα, η οποία έκανε και την φιλολογική επιμέλεια του κειμένου.

     Η Αλεξία Βόγδου γεννήθηκε στην Κοζάνη, σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών στο τμήμα της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην εκπαίδευση στο Ανοικτό Ελληνικό Πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα φοιτά στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2006 υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία ως μόνιμο στέλεχος. Είναι μητέρα πέντε παιδιών. Από τα μαθητικά της χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων και ποίησης και αυτό είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο. 

     Ο Γεράσιμος Χαλαντζούκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ναύπακτο, όπου διδάχτηκε ζωγραφική από την Αθηνά Αλεξοπούλου και τον Ιωάννη Αρτινόπουλο. Έχει παρουσιάσει τα έργα του σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Από το 1993 υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία ως μόνιμο στέλεχος. Τα τελευταία χρόνια ζωγραφίζει εθελοντικά ευαίσθητες κοινωνικές δομές όπως νοσοκομεία, γηροκομεία και παιδικά ιδρύματα.

*Καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown, τα βιβλία θα διατίθενται (μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας) από τις Εκδόσεις (info@paremvasibooks.gr, 24610 29475). Με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων, θα διατίθενται σε βιβλιοπωλεία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.