Ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό: «Το δεύτερο κύμα δεν λέει να φύγει – Θα έχουμε πίεση τις επόμενες 7-14 ημέρες»



Η παιδίατρος – λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην νέα ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σημειώνοντας πως τα κρούσματα παραμένουν υψηλά στη Θεσσαλονίκη, την Αττική, τη Λάρισα τις Σέρρες, αλλά και τη Μαγνησία.

Όπως είπε η κα. Παπαευαγγέλου, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στη 17η θέση από άποψης νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη και στην 16η με βάση τη θνητότητα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μειώνεται, επεσήμανε η λοιμωξιολόγος. Είδαμε μείωση κρουσμάτων σε πολλές περιοχές, είπε και ανέφερε πως ο μέσος όρος μολύνσεων από τον κορωνοϊό βρίσκεται κοντά στις 2000, στην Αττική είναι κάτω από 400 και στη Θεσσαλονίκη κάτω από 600.

«Η μείωση έχει αργότερο ρυθμό από αυτόν που επιθυμούσαμε» είπε ωστόσο η κα. Παπαευαγγέλου. «Ακόμη και σήμερα σε κάποιες περιοχές της χώρας μας αυξάνονται τα κρούσματα» πρόσθεσε και τόνισε πως αυτό εν μέρει να οφείλεται σε γνωστές συρροές.

Στα 48 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας νέων κρουσμάτων κορωνοϊού

Επιπλέον, η λοιμωξιολόγος σημείωσε περαιτέρω αύξηση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων, που την περασμένη εβδομάδα ανήλθε στα 48 χρόνια. Επιπλέον, 3.200 νέα κρούσματα αφορούν σε άτομα άνω των 65 ετών.

«Το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται και η πίεση παραμένει κρίσιμη και φαίνεται ότι θα συνεχίσει να πιέζει περαιτέρω καθ’ όλη της διάρκεια της εβδομάδας» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σοκάρει ο μέσος όρος θνητότητας από τον κορωνοϊό

Την ίδια ώρα, ο αριθμός θανάτων ανέρχεται πλέον σε 85 νεκρούς την ημέρα κατά μέσο όρο. «Συμπερασματικά αν και έχουμε σαφή μείωση στα νέα κρούσματα, αυτό συμβαίνει με βραδύτερο ρυθμό… το δεύτερο κύμα δεν λέει να μας αφήσει» αναφέρει η κα. Παπαευγγέλου.

«Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν έχει ακόμη εξεταστεί από την επιτροπή και θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα» είπε τέλος η Βάνα Παπαευαγγέλου. Όπως τόνισε, μια βεβιασμένη άρση των μέτρων θα είχε ως αποτέλεσμα την άμεση, απότομη έξαρση των κρουσμάτων. «Όσο νωρίτερα διακοπεί η κοινωνική αποστασιοποίηση, τόσο γρηγορότερα θα δούμε αναζωπύρωση» επεσήμανε.

Πηγή: iefimerida.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό: «Το δεύτερο κύμα δεν λέει να φύγει – Θα έχουμε πίεση τις επόμενες 7-14 ημέρες»

  1. Γιατί δεν αποδίδουν τα μέτρα; !
    αφού οι Εκκλησϊες είναι κλειδωμένες από τον θαμώνα της Bilderbeg.

  2. Οι εκκλησιες ειναι κλειστες αλλα τα τζαμια ειναι ανοιχτα.
    Ο θαμωνας της μπιλντερμπεργκ και τσιρακι του σορος κανει καλα τη δουλεια του.

  3. Συγγνώμη ζήτησε (!!) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σύλληψη εννέα γυναικών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας σε βάρος των γυναικών.
    27|11|2020 | iefimerida.gr

    ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ και εξωκοινοβουλευτικοί διαδήλωσαν μαζικά στην Αθήνα εν μέσω πανδημίας, με παρατηρητή την Αστυνομία !!
    dimokratianews,27|11|2020
    ……………………………………………………………..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.