Κοινοβουλευτική ερώτηση της Καλλιόπης Βέττα για τους επενδυτές φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Bέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για ζητήματα που αφορούν τους επενδυτές φωτοβολταικών Δυτικής Μακεδονίας.

Στην ερώτηση, η οποία βασίζεται σε υπόμνημα του αρμόδιου Συνδέσμου (Σ.ΕΠ.Φ.ΠΕ. Δυτικής Μακεδονίας), γίνεται αναφορά στις επαναλαμβανόμενες αιφνιδιαστικές κινήσεις του Υπουργείου, το οποίο τροποποιεί υφιστάμενες διατάξεις των συμβολαίων με τους μικρούς παραγωγούς ενέργειας από φ/β πάρκα, εισάγοντας έκτακτη εισφορά 6%, την ίδια ώρα που απαλλάσσει τις μεγάλες επενδύσεις (άνω των 700 MW) από αυτή την υποχρέωση, χαρίζοντάς τους ουσιαστικά ποσά πάνω από 25 εκ. ευρώ.

Επίσης, τίθενται ερωτήματα για την στήριξη των ιδιωτικών και ενεργειακών κοινοτήτων στην ΠΕ Κοζάνης καθώς απουσιάζει οποιοδήποτε προστατευτικό πλαίσιο για μια περιοχή που πλήττεται ήδη από την βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Τέλος, εκτός των άλλων, γίνεται ειδική επισήμανση για την ανάγκη μετατόπισης της ημερομηνίας εξέτασης των φακέλων αδειοδότησης μικρών έργων, η οποία λήγει στις 31/12/20, καθώς λόγω πανδημίας, υπάρχουν προφανή εμπόδια στη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Γραφείο Βουλευτή​
Καλλιόπη Βέττα

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.