Το 10% των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας νοίκιασε φοιτητική στέγη στην Κοζάνη – «Σπάνε» συμβόλαια μετά και το καθολικό lockdown

Στο 10% εκτιμάται το ποσοστό των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που νοίκιασε φοιτητική στέγη στην πόλη της Κοζάνης, από την αρχή της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Σύμφωνα με κτηματομεσίτες της περιοχής, το ποσοστό αυτό διαφοροποιείται ανάλογα με τις σχολές και τα τμήματα των πρωτοετών φοιτητών, μη έχοντας τότε τα δεδομένα σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και έχοντας υπόψη τη λειτουργία δια ζώσης, των εργαστηριακών μαθημάτων, όπου υπάρχουν.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κοζάνης του κτηματομεσίτη στην Κοζάνη και μέλους της Ομοσπονδίας των μεσιτών Ελλάδας, Νίκου Βαντσιώτη, «υπάρχει καθίζηση στην κτηματαγορά της περιοχής, ενώ από το συνολικό περίπου 10% των πρωτοετών φοιτητών που ήρθαν στην πόλη της Κοζάνης, ήδη το 3% έχει σπάσει το συμβόλαιο με τους ιδιοκτήτες, μετά το τοπικό και καθολικό lockdown».

Ο κ. Βαντσιώτης υπογραμμίζει την πολύ μεγάλη σημασία των φοιτητών στην τοπική οικονομία της Κοζάνης, όπου πέραν της κίνησης και της λειτουργίας της κτηματαγοράς, η παρουσία του φοιτητικού πληθυσμού επηρεάζει καθοριστικά, τόσο τη λειτουργία της εστίασης και των μέσων μεταφοράς, όσο και το σύνολο του λιανεμπορίου, καθώς και τις πολιτιστικές δομές και λειτουργίες της περιοχής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.