Δήμος Βοΐου: Επιμερισμός Ειδικού Τέλους Κατανάλωσης στους οικισμούς του Δήμου Βοΐου που λειτουργούν σταθμοί από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας



Ο Δήμος Βοΐου σας ανακοινώνει ότι έκπτωση πρόκειται να δουν τους επόμενους μήνες στους λογαριασμούς Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας, οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων Εράτυρας και Πενταλόφου στο πλαίσιο του επιμερισμού του ειδικού τέλους κατανάλωσης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 4 παρ. 8 της ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/48653/1597/29.05.2019 (ΦΕΚ 2172/Β/07.06.2019) σχετικά με τον Επιμερισμό του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ σε Κοινότητες όπου λειτουργούν Σταθμοί ΑΠΕ και Υβριδικοί Σταθμοί για τα έτη 2015-2019. Η έκπτωση αφορά μόνο τα οικιακά τιμολόγια παροχής  ηλεκτρικής ενέργειας και όχι τα επαγγελματικά.

Η παραπάνω κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει επιμερισμό του ειδικού τέλους και για τους κατοίκους της κοινότητας Ναμάτων αλλά στην παρούσα φάση δεν έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες γιατί η έκπτωση αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για το έτος 2019 και σύμφωνα με το Υπουργείο το ποσό είναι εξαιρετικά χαμηλό και μη επιμερίσιμο.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των παραπάνω κοινοτήτων να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.( https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html) ή εναλλακτικά να συμβουλευτούν το επισυναπτόμενο πίνακα.

 Όσον αφορά τις συνδέσεις που δεν έχουν συμπεριληφθεί στον ειδικό πίνακα, οι δικαιούχοι καταναλωτές πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα, προσκομίζοντας τον τελευταίο λογαριασμό του παροχου Ηλεκτρικής Ενέργειας και συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη αίτηση ,προκειμένου να τους χορηγηθεί σχετική βεβαίωση που θα αναφέρει ότι η σύνδεση τους είναι ενεργή, ότι δεν έχει συμπεριληφθεί στον εν λόγω πίνακα και ότι είναι δικαιούχοι της σύνδεσης .

Πιο αναλυτικά ,

Οι κάτοικοι της κοινότητας της Εράτυρας στο Δημοτικό Κατάστημα Ασκίου τηλ. επικοινωνίας : 2465350200

Οι κάτοικοι της κοινότητας Πενταλόφου στο Δημοτικό Κατάστημα του Πενταλόφου τηλ. Επικοινωνίας : 2468041264

καθημερινά από τις 8:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. , από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 έως και τις 11 Δεκεμβρίου 2020 

Για περεταίρω διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο :2465350106 (κ. Τζώνου Ευρυδίκη).

Πρόκειται για μία ενέργεια που εντάσσεται στο πλαίσιο των ανταποδοτικών ωφελειών των Αιολικών Πάρκων που λειτουργούν στην Δημοτική Ενότητα Ασκίου και του Υδροηλεκτρικού Σταθμού του φράγματος Πραμόριτσας. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.