Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση παραδέχτηκε επισήμως ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις δύο ερωτήσεις (28/5 και 22/9) που είχε καταθέσει για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής δήλωσε:

«Ο Υπουργός Περιβάλλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκης, όπως και ο Πρόεδρος της Σ.Δ.Α.Μ. κ. Μουσουρούλης επιβεβαίωσαν, με τις καθυστερημένες απαντήσεις τους, ότι δεν διαθέτουν κανένα σχέδιο για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής.

Αντιθέτως παραδέχτηκαν επισήμως ότι η προοπτική της μετεγκατάστασης εγκαταλείπεται, παρ΄όλο που από το 2019, όπως οι ίδιοι συνομολογούν, απομένει μόνο η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος.

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει διαρκώς το ίδιο μοτίβο: θα κατατεθεί ένα νέο επεξεργασμένο σχέδιο για την Ακρινή, θα δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για την αξιοποίηση των νέων ευκαιριών στην περιοχή, η ανεργία θα μειωθεί απο την εφαρμογή του master plan, οι επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν απο την Ε.Ε. και τόσες άλλες υποσχέσεις που θα μετατρέψουν την Π.Ε. Κοζάνης σε Γη της Επαγγελίας.

Η πραγματικότητα είναι δυστυχώς άλλη. Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου να εφαρμόσει ένα βιώσιμο και δίκαιο σχέδιο για την Ακρινή, όπως δεν ενδιαφέρεται για το φλέγον και άμεσο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή που ήδη γιγαντώνεται, δεν ενδιαφέρεται να καταθέσει εδαφικά σχέδια, που είναι προαπαιτούμενα για την όποια χρηματοδότηση από την Ε.Ε..Οι ολιγωρίες, οι αδράνειες και οι καθυστερήσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι τα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την αλήθεια. Η κυβέρνηση έχει αφήσει στο έλεος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας.»

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

3 σχόλια στο άρθρο “Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση παραδέχτηκε επισήμως ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής»

 1. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αλλά δεν πρόλαβε να το υλοποιήσει. Δεν είστε παρθενογένεση κυρία μου, έχετε κυβερνήσει αυτό τον τόπο!!!

  1. Τρια πουλάκια κάθονταν!!!

   - Edit

   Απαντήστε

   Αυτοί που “κυβερνάνε”τώρα έχουν αλλά σχέδια να διαλύσουν την Ελλάδα ολόκληρη με την Ακρινή θα ασχοληθούν .

 2. Τρια πουλάκια κάθονταν!!!

  - Edit

  Απαντήστε

  Αυτοί που “κυβερνάνε”τώρα έχουν αλλά σχέδια να διαλύσουν την Ελλάδα ολόκληρη με την Ακρινή θα ασχοληθούν .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.