Συναγερμός για τη Βόρεια Ελλάδα: Σκέψεις για αυστηρότερο lockdown, μέτρα και στα σύνορα



Με ιδιαίτερη ανησυχία υποδέχθηκε η κυβέρνηση τη νέα ψυχρολουσία από κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ.

Ο νέος τραγικός απολογισμός ήταν 3.209 νέα κρούσματα, 60 νεκροί και 480 διασωληνωμένοι από τον κορωνοϊό στις ΜΕΘ, στοιχείο που ωθεί στα όρια της ασφυξίας το ΕΣΥ.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η ιδιαίτερη επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 905 κρούσματα, ενώ, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι στα «κόκκινα».

«Ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να αναφέρω ειδικότερα τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, τη Λάρισα, τη Χαλκιδική, την Πιερία, τη Φλώρινα, τον Εβρο», είπε ο κ. Κικίλιας.

Μια ακόμη πηγή ανησυχίας είναι η μεγάλη διασπορά του ιού στα χερσαία σύνορα της χώρας, αλλά και στις περιοχές όπου παρατηρούνται μετακινήσεις από εργάτες γης που έρχονται στην Ελλάδα από χώρες πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει νέα μέτρα για τις επόμενες ημέρες στα χερσαία σύνορα της χώρας, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να είναι γνωστές ακόμη λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει αυτό.

Για την κατάσταση ενημερώθηκε σε σύσκεψη που είχε με συνεργάτες του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις επέστρεψε από το Αμπου Ντάμπι. Τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν στη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός αύριο, Πέμπτη, με την επιτροπή και τους Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: iefimerida.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Συναγερμός για τη Βόρεια Ελλάδα: Σκέψεις για αυστηρότερο lockdown, μέτρα και στα σύνορα

  1. Το lockdown είναι για να καταστρέψουν τα μαγαζιά ο κόσμος κυκλοφορεί κανονικά έξω μι ξέροντας που θέλει να πάει ελέγχους ούτε για δείγμα τα αυτοκίνητα στους δρόμους πέρα δώθε βόλτες.

  2. Το lockdown στη βόρεια Μακεδονία πρέπει να γίνει πιο αυστηρό δηλαδή Πτολεμαΐδα Φλώρινα Κοζάνη Καστοριά Και ούτω καθεξής πρέπει να έχουν lockdown τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.