Φέτος η γιορτή του Πολυτεχνείου δεν θα είναι επετειακή αλλά βιωματική – Γράφει ο Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης



Πολυτεχνείο 1973 – 2020 : Για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι !

Δεν θα είναι μία ακόμη επέτειος του Πολυτεχνείου, θα είναι μια βιωματική επέτειος !!!

Μπορεί κάποιοι να μην έχουμε ζήσει τότε, μπορεί κάποιοι να μην θυμούνται, μπορεί σε κάποιους να τους έχει λείψει, μπορεί κάποιοι να το ονειρεύονται, μπορεί κάποιοι να το θέλουν, μπορεί κάποιοι να το επιδιώκουν, μπορεί κάποιοι να παλεύουν για αυτό (και κάποιες, μην με μαλώσετε), μην ανησυχείτε όμως για τίποτα από τα παραπάνω, η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση φρόντισαν (ως συνήθως) για όλους (και φυσικά για το καλό μας) να έχουμε μια παρόμοια εμπειρία του Πολυτεχνείου !!!

Ναι, από 15 Νοεμβρίου 2020 (που ήδη ισχύουν αυστηροί περιορισμοί, αυστηρά μέτρα, απαγορεύσεις, Λοκντάουν II), απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις πάνω από 3 άτομα (πάλι καλά που δεν είναι και μέχρι δύο, ακόμα ευτυχώς), από τις 06:00 π.μ της 15ης Νοεμβρίου έως και τις 21:00 μ.μ. της 18ης Νοεμβρίου, (ε, εντάξει δεν είναι και καθολική απαγόρευση ούτε βγήκαν και τα τανκς, ακόμα γιατί ποτέ δεν ξέρεις), εντάξει εμπειρία είπαμε, όχι και ίδιες καταστάσεις (μέχρι τώρα τουλάχιστον) !!!

Ένα δείγμα προσφοράς και τηρήσεως των παραδόσεων από την Κυβέρνηση του Κορωναϊού και την Κορωναϊκή Αστυνομία, με αποδέκτες, χορηγούς και (καλο)πληρωτές φυσικά όλους εμάς, αφού είναι για το καλό μας, μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό !!!

Τα αυστηρώς διπλά αυστηρά μέτρα και ο πέλεκυς πάρα πολύ βαρύς για τους παραβάτες και με υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις :

1. Διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

2. Διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Όλα τα παραπάνω μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου 2020 στις 21:00 το βράδυ, αλλά μην ξεχνάτε μετά ότι είμαστε σε Λοκντάουν (το II) έτσι ;

Υ.γ. 1 : Ένα μεγάλο μπράβο στους Έλληνες Αστυνομικούς στον αγώνα που κάνουν για να κρατήσουν τις ισορροπίες, έτσι ώστε να τηρηθεί η τάξη και να εγγυώνται την ασφάλεια μας, παρόλες τις μεγάλες δυσκολίες και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε με τον κορωναϊό.

Υ.γ. 2 : Αντισυνταγματική έκρινε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ να απαγορευτούν όλες οι δημόσιες συναθροίσεις, ενόψει της επετείου για το Πολυτεχνείο και υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα, αναφέροντας πως η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες του κορωναϊού, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου, αναφέροντας πως δεν μπορεί να επεκταθεί σε απαγόρευση και κάθε άλλης συνάθροισης σε ολόκληρη γεωγραφική περιοχή (πχ σε Νομό ή πολύ περισσότερο σε όλη την Επικράτεια) διότι τούτο θα ισοδυναμούσε με αναστολή της ισχύος του άρθρου 11 του Συντάγματος κάτι που μόνο στις έκτακτες συνθήκες του άρθρου 48 του Συντάγματος (κατάσταση πολιορκίας) μπορεί να συμβεί (Σβώλου/Βλάχου, Το Σύνταγμα της Ελλάδος , Β’ , 1955, 228 και σε Κ. Χρυσόγονο, Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, έκδ. 2006, 489).

Η δε ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 5 του Συντάγματος, την οποία επικαλείται η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αφορά στη λήψη ατομικών διοικητικών μέτρων περιορισμού της ελεύθερης κίνησης (πχ θέση σε καθεστώς καραντίνας συγκεκριμένου πολίτη) και δεν βρίσκει έδαφος εφαρμογής στις μαζικές υπαίθριες συναθροίσεις για τις οποίες προβλέπει αποκλειστικά και μόνο το άρθρο 11.

Υ.γ. 3 : Δεν πιστεύω να ξεχάσατε το σύνθημα Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, αν και μόνο το ψωμί μας έμεινε (ακόμα τουλάχιστον και εύχομαι και ελπίζω να μην λείψει ποτέ και από κανέναν), κάτι είναι και αυτό όμως, δόξα τον Θεό, τα άλλα έτσι και αλλιώς είναι υπό διάλυση και υπό κατάλυση αντίστοιχα, με την Δημοκρατία, την Δικαιοσύση και την Λογική να εκτελούνται κάθε στιγμή !!!

Υ.γ. 4 : Καλό σαραντά(η)μερο συνμασκοφόροι και συνμασκοφόρισσες και όσο το δυνατόν καλή πορεία προς την Γέννηση του Χριστού !!!

Άγιος Δημήτριος Ελλησπόντου Κοζάνης, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, αρχή νηστείας Χριστουγέννων

Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης

8 σχόλια στο άρθρο “Φέτος η γιορτή του Πολυτεχνείου δεν θα είναι επετειακή αλλά βιωματική – Γράφει ο Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης

  1. Ο γελοιογραφος του Πολυτεχνειου!

    - Edit

    Απαντήστε

    Μαθε πρωτα ελληνικα και μετα να ειρωνευεσαι!
    Η γελοιογραφια που προτασσεις του ” αρθρου” σου δειχνει εσενα!
    Εσενα που ευτελιζεις το Πολυτεχνειο!Η γελοιγραφια και ο γελοιγραφος!
    Συμμασκοφοροι και οχι συνμασκοφοροι!
    Τα αστειακια σου μεσα στην κοινωνικη σου φουσκα!
    Εκει μεσα που δεν χωραει και το Πολυτεχνειο!
    Αυτο να το διαβασεις στο πανηγυρι του χωριου σου,να γελασει ο καθε πικραμενος!
    Βρηκες μερα να ….τιμησεις το Πολυτεχνειο με γελοιογραφιες!

  2. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ
    ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ

  3. Πολυτεχνίτης της ειρωνείας

    - Edit

    Απαντήστε

    Τι την ήθελες την γελοιογραφία πάνω πάνω;
    Εξ όνυχος τον ποντικό!
    Ονυξ= γελοιότητες με ειρωνεια ατάκτως ερριμμένα

  4. Καλο σαραντα;μακαβριο χιουμορ!
    Καλα σαραντα για αναληψη της αβελτηριας σου!
    Εμπαιζεις και διακωμωδεις σημερα; σημερα ημερα των αγωνιστων,ημερα μνημης των νεκρων του Πολυτεχνειου;
    Καρτα Κοκκινι(δης)

  5. Καλο σαραντα;μακαβριο χιουμορ!
    Καλα σαραντα για αναληψη της αβελτηριας σου!
    Εμπαιζεις και διακωμωδεις σημερα; σημερα ημερα των αγωνιστων,ημερα μνημης των νεκρων του Πολυτεχνειου;
    Καρτα Κοκκινι(δης)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.