Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών: «Να τερματιστεί η εκτροφή ζώων για παραγωγή γούνας»



Η Π.E.Π.Τ.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) αποτελεί τον επιστημονικό και συνδικαλιστικό φορέα των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε., αποφοίτων Τ.Ε.Ι. και ισοτίμων Σχολών Γεωπόνων Τ.Ε., που εργάζονται στο δημόσιο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α′ και Β′ βαθμού, στα Ν.Π.Δ.Δ. και διορίζονται στον κλάδο Τ.Ε. Γεωπόνων -Γεωτεχνικών.

Κοινοποίηση προς: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων & Directorate-General for Agriculture and Rural Development (European Commission)

Θέμα: Εκτροφή ζώων για παραγωγή γούνας.

Με το παρόν έγγραφο εκδηλώνουμε την επιθυμία η ελληνική πολιτεία να συνταχθεί με τις ευρωπαϊκές χώρες που τερμάτισαν πρόσφατα την εκτροφή ζώων για παραγωγή γούνας. Εντούτοις, η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει τάχιστα για τους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο της γούνας,ούτως ώστε οι εμπλεκόμενοι να στραφούν οριστικά σε εναλλακτικές βιώσιμες λύσεις.

Επιπροσθέτως, σεβόμενοι την στοχοθεσία της βιώσιμης ανάπτυξης απαιτούμαι να εφαρμοστεί η οικολογική ισότητασε όλο της το φάσμα, τουτέστιν η αναγνώριση της αυταξίας κάθε μορφής ζωής θεωρείται επιτακτική ανάγκη.

Ως εκ τούτου αιτούμαστε, αφενός μεν να αρθεί η διαδικασία θανάτωσης των γουνοφόρων ζώων λόγω της πιθανής μόλυνσης από ιούς που σχετίζονται με το SARS-CoV, αφετέρου δε να εφαρμοστεί η ίαση και η σταδιακή προσαρμογή-απελευθέρωσητων γουνοφόρων ζώων στο φυσικό περιβάλλον.

Σε αντίθετη περίπτωση γεννάται μια νέα πολιτισμική συνειδητότητα που παραπέμπει στην εποχή του Μεσαίωνα!

Μετά τιμής
Αλμαλιώτης Θόδωρος
Πρόεδρος Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. Κρήτης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.