“Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία” απο την ανάποδη – Του Πάρι Κουκουλόπουλου



Η θετική εξέλιξη με την ενίσχυση του αεροδρομίου Κοζάνης ειναι μια καλή είδηση μετα απο πολύ καιρό για τον τοπο μας, μικρή μεν, καλή δε και κυρίως διαφωτιστική.

Η κατάσταση της περιοχής περιγράφεται με ακρίβεια στο master plan της απολιγνιτοποίησης και δεν επιδέχεται ωραιοποιήσεις, απαιτεί ομως σαφή στρατηγική απο την πλευρά μας.

Πριν το απαραίτητο σχέδιο για την επόμενη μέρα που απαιτεί χρόνο και ανεξάρτητα απο την έκβαση του επιβεβλημένου αγώνα μας για το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, υπάρχει μια ακόμα κρίσιμη παράμετρος στη δράση μας. Τρέχοντα και χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής πρέπει να πάρουν προτεραιότητα με κοινή δράση όλων μας και απο την άλλη σε καθε πολιτική γενικού ενδιαφέροντος που ανακοινώνεται απο την κυβέρνηση η περιφερεια μας πρέπει να εχει προνομιακή αντιμετώπισητουλάχιστον αναλογη της κατάστασης της.

Δεν πρόκειται για συμπληρωματική πρόταση αλλα για βασική στρατηγική επιλογή στη διαδικασία μετάβασης. Οι μικρές και μεγαλες ανάσες σε μια ασφυκτική διαδικασία προκαλούν ανακούφιση, κυρίως ομως συμβάλουν στη συγκράτηση του πληθυσμού που ειναι η κορυφαία προτεραιότητα.

Αν δεν ανακοπεί η τάση φυγής απο την περιοχή κανενα προγραμμα μετάβασης, που ακόμα δεν είδαμε, δεν εχει σοβαρες πιθανότητες επιτυχίας. Αυτά είχα προτείνει μεταξυ άλλων στις 4 Οκτωβρίου 2019 στην ανοιχτή συνεδρίαση του ΠΣ με θεμα την απολιγνιτοποιηση.

Η εξέλιξη με το αεροδρόμιο ειναι η πρωτη μικρή νίκη για την περιοχή και πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλες καθως τα νέα απο πολλα επι μέρους μέτωπα δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

-Όταν εγκρίνονται 250 θέσεις τακτικών καθηγητών στα Πανεπιστήμια και στο Δυτικής Μακεδονίας κατανέμονται θέσεις μηδέν

-Όταν στο προγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ η Δυτική Μακεδονία δεν παίρνει τη μερίδα του λέοντος

-Όταν τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν πριν ενα μήνα για το πρώτο τοπικό γενικό απαγορευτικό (λοκ νταουν) στην ΠΕ της απολιγνιτοποιησης υπολείπονται κατα πολύ αυτών που ισχύουν για όλη τη χωρα εδω και μια εβδομαδα

-Όταν ακόμα και σημερα η επόμενη μέρα των τηλεθερμανσεων ειναι στον αέρα

-Όταν στην ΠΕ Κοζανης με τους περισσότερους μακροχρόνια ανέργους έναντι οποιασδήποτε άλλης περιοχης δεν αποφασίζεται μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα δώσει ανάσες στους ίδιους και έμμεσα στην τοπική αγορά

-Όταν… ο κατάλογος ειναι μακρύς και μοιραία οδηγεί στο εύλογο ερώτημα, αν δεν μπορούμε σε αυτά πως θα παλέψουμε τα μεγάλα;

Η ευθύνη για την ανατροπή της ασφυκτικής κατάστασης μας αφορά ολους , περισσότερο ομως όσες και οσους έχουν τη λαϊκή εντολή για την εκπροσώπηση της περιοχης και ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς.

Όσοι εξ αυτών έχουν δει την ταινία “Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία” καιρος ειναι να συνειδητοποιήσουν οτι αυτο το έργο βλέπουν οι πολιτες στον τοπο μας, αλλα απο την ανάποδη…

Πάρις Κουκουλόπουλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.