Κοινοβουλευτική ερώτηση της Καλλιόπης Βέττα για την στήριξη της εστίασης στην Π.Ε. Κοζάνης



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών για την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης στην ΠΕ Κοζάνης.

Η ερώτηση βασίζεται στα υπομνήματα του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών Καφεζαχαροπλαστείων Κοζάνης «Ερμής» και του Σωματείου Καταστημάτων Εστίασης και Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Εορδαίας «Πτολεμαίος» και αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του κλάδου.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Ο χώρος της εστίασης στην Π.Ε. Κοζάνης αντιμετωπίζει δραματικό πρόβλημα επιβίωσης, ως συνέπεια του τοπικού lockdown που επιβλήθηκε στην περιοχή νωρίτερα απ΄όλη την χώρα, αλλά και των γενικών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν πλέον σε όλη την Ελλάδα.

Πολλοί συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στην εστίαση δεν μπόρεσαν να ανακάμψουν από το πρώτο lockdown, ενώ οι συνέπειες της, τοπικής και γενικής, ύφεσης επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Το δεύτερο lockdown καταφέρνει ένα ακόμη συντριπτικό χτύπημα στον χώρο.

Τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να στηρίξουν με ουσιαστικά μέτρα τον κλάδο της εστίασης, που είναι από τους πιο βαθιά πληττόμενους από την κρίση, ειδικά σε μια περιοχή που βιώνει τα επίχειρα της βίαιης και άδικης απολιγνιτοποίησης.

Τα χρήματα υπάρχουν, χάρη στο δημοσιονομικό μαξιλάρι των 37 δις που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί έστω και τώρα ότι η κρίση που βιώνει η χώρα, σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συντηρητική προσέγγιση και ημίμετρα.

Απαιτούνται γενναίες παρεμβάσεις, ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει όλους υγιείς και όρθιους».

Γραφείο Βουλευτή​
Καλλιόπη Βέττα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.