Νέα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας το βράδυ ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς



Εξειδίκευση και αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση, ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, από τις 21:00 έως 05:00, θα ισχύει περιορισμός στις μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα!

Θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για λόγους:

– εργασίας (με βεβαίωση εργοδότη)

– υγείας (SMS 1)

– συνοδείας κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία (SMS 6).

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως ο λόγος της αυστηροποίησης των μέτρων είναι η διαπίστωση της κυβέρνησης πως υπάρχουν περιττές μετακινήσεις που διευκολύνουν την μετάδοση του ιού.

Σημειώνεται πως εξακολουθεί να απαιτείται SMS στο 13033 για μετακινήσεις για λόγους υγείας και συνοδείας κατοικίδιου ζώου.

Από την Παρασκευή το πρωί, μετά τις 21:00 το βράδυ και ως τις 05:00 το πρωί, θα ισχύουν τα παραπάνω μέτρα.

Και συνέχισε ο Νίκος Χαρδαλιάς: “Δεύτερον, σε ό, τι αφορά την ατομική άθληση, διευκρινίζουμε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση / προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση, σε συνθέσεις ως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κοντά στην κατοικία.Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπεται.

Τέλος, σε ό, τι αφορά την τηλεργασία: Κάθε οργανισμός του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, υποχρεούται από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων ήδη έχουν ενταθεί και θα συνεχιστούν.

Να σημειωθεί ότι ενθαρρύνουμε και συστήνουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν σε συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο”.

Από το newsit.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Νέα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας το βράδυ ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

  1. ΕΔΩ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ!
    ΕΔΩ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ!
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!
    ΑΡΤΕΜΗΣ

  2. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να επιτρέπεται η βόλτα με το κατοικίδιο και όχι η βόλτα με το αυτοκίνητο. Αν είσαι μόνος σου μέσα στο όχημα, δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις τον ιό. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Ισπανία, η βόλτα του σκύλου αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο μόλυνσης.

    Σας παραθέτω το άρθρο που αναφέρεται στην Ισπανική έρευνα για τη βόλτα με το σκύλο:

    https://www.iatropedia.gr/eidiseis/lockdown-akoma-kai-i-volta-tou-skylou-tha-apagorefthei-sto-telos-afksanei-katakoryfa-ton-kindyno-molynsis/136835/

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.