Πτολεμαΐδα: Πρωτοφανής η ζήτηση στα αντιγριπικά εμβόλια

«Άνευ προηγουμένου» ήταν φέτος η ζήτηση στα Αντιγριπικά εμβόλια, και στα φαρμακεία του Ν. Κοζάνης, λόγω της αύξησης του αριθμού πληθυσμιακών ομάδων, που λόγω κορονοϊού έσπευσαν, να προμηθευτούν το εμβόλιο για να αποφευχθούν επιπλοκές στην υγεία τους με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί «σχετική έλλειψη».

Σήμερα έχει καλυφθεί το 80% των αντιγριπικών εμβολίων, που είχαν παραγγείλει τα φαρμακεία εξυπηρετώντας τις ανάγκες εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων, θεωρώντας, ότι έχουν καλυφθεί. Όπως αναφέρει το μέλος του Δ Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης Ελισάβετ Δερβενιωτάκη, «τα φάρμακα προπαραγγέλλονται από τον Μάρτιο-Απρίλιο του προηγούμενου έτους, χωρίς στη συνέχεια να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγών, με βάση την κατανάλωση της προηγούμενης αντίστοιχης περιόδου και κάτι παραπάνω, γιατί όλο και περισσότερα άτομα ζητούν το αντιγριπικό εμβόλιο. Το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται, να παραληφθεί και το υπόλοιπο 20% των εμβολίων προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού.»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.