Εισήγηση της Π. Βρυζίδου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου ΜητσοτάκηΠαρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή των Βουλευτών και Ευρωβουλευτών της.

Αξιολογήθηκε η κατάσταση στη χώρα και έγιναν προτάσεις για τη συνολική στήριξη των Ελλήνων που πλήττονται από τον κορονοϊό, καθώς και στήριξη περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες και τον πρόσφατο σεισμό.

Η συζήτηση ήταν πολύ σημαντική και δόθηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες από όλους όσους τοποθετήθηκαν.

Μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός είπε:

«Αυτή τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα πρωτόγνωρες καταστάσεις. Έχουμε ακόμα ένα δύσκολο διάστημα, θα ανταποκριθούμε όμως, στις προσδοκίες και στην εμπιστοσύνη του κόσμου».

Στη διάρκεια της συζήτησης, την οποία συντόνισε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, έλαβαν τον λόγο 30 βουλευτές.

Στην εισήγησή της στον Πρωθυπουργό, η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης, ανέφερε ότι και η ΠΕ Κοζάνης είναι μια περιοχή που πλήττεται, καθώς αλλάζει το ενεργειακό προφίλ της.

Σε μια περιοχή με τόση ανεργία και προβλήματα, οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό είναι ακόμη πιο δυσβάστακτες, όπως «το καταπονημένο σίδερο που λυγίζει και με μικρότερη φορτίο».

Ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να γίνουν παράλληλα με το master plan της αναπτυξιακής μετάβασης,

· σχέδια στήριξης όλων των Υπουργείων, ώστε άμεσα να προκύψουν αποτελέσματα,

· να δοθούν άτοκα δάνεια στους επαγγελματίες, στους κτηνοτρόφους και στους αγρότες αμέσως μετά το lockdown, για την επανεκκίνηση και

· για τα ασφαλιστικά ταμεία, με αύξηση του προσωπικού, να ολοκληρωθεί γρήγορα η έκδοση συντάξεων που χρονίζει.

Παρασκευή Βρυζίδου
Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.