Διαμαρτυρία της ΠΟΕΣΕ για την ονομαστική αναφορά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Κοζάνης από τον Χαρδαλιά ως δήθεν εστίες μετάδοσης του ιού



Η πανδημία επεκτείνεται επικίνδυνα και η αποτροπή της απαιτεί την εγρήγορση όλων, Κυβέρνησης, πολιτών και φορέων. Απαιτεί επίσης δίκαιη κατανομή βαρών και ευθυνών, χωρίς αβάσιμες και αβασάνιστες στοχοποιήσεις.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων με λύπη της πληροφορήθηκε ότι κατά τη σύσκεψη του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου ε.ε. στην Κοζάνη του Υφ.Πολιτικής Προστασίας κ.Ν.Χαρδαλιά με τοπικούς βουλευτές και αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους, έγινε ονομαστική αναφορά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης της Κοζάνης, ως δήθεν εστίες μετάδοσης του ιού.

Η ΠΟΕΣΕ διαμαρτύρεται έντονα διότι δεν εκλήθη στη σύσκεψη το τοπικό σωματείο, αν και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος βρίσκονται κυριολεκτικά στην «πρώτη γραμμή» της προσπάθειας αποτροπής της εξάπλωσης και για το λόγο αυτό η Πολιτεία προχωρεί σε διαρκείς ρυθμίσεις της λειτουργίας τους. Διαμαρτύρεται όμως εντονότερα διότι εν τη απουσία του σωματείου και των επιχειρηματιών στοχοποιήθηκαν αβασάνιστα και χωρίς καμία απόδειξη και μάλιστα ονομαστικά συγκεκριμένες επιχειρήσεις με προφανείς αρνητικές συνέπειες, για τις ίδιες και τον Κλάδο.

Χωρίς να δοθεί η δυνατότητα να ερωτηθούν οι αρμόδιοι από ποια στοιχεία προκύπτει ο εντοπισμός των συγκεκριμένων εστιών, σε περίπτωση εντοπισμού ποια μέτρα έλαβαν οι αρμόδιοι για την προστασία των επιχειρήσεων και των πολιτών και τέλος ποιό το ποσοστό των κρουσμάτων που τυχόν συνδέεται με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα, αν ισχύει αυτό που ανέφερε ο Περιφερειάρχης σε τοπικό μέσο ενημέρωσης περί 41 θυλάκων με πολλά κρούσματα σε 41 περιοχές της Κοζάνης, γιατί ο κ. Χαρδαλιάς επέλεξε να αναφερθεί σε μόνο 4-5 θύλακες ? Και σε τι διαφέρει αραγε η μεταδοτικότητα του ιού στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε σχέση με άλλους μεγάλους χώρους εργασίας του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ώστε να στοχοποιούνται μόνο οι επιχειρήσεις μας ; Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προχώρησε το Υπουργείο όταν άρχισε να οξύνεται η κατάσταση; Έλαβε κάποια επιπλέον προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί το LOCKDOWN ; Βελτιώθηκε η αποτελεσματικότητα της ιχνηλάτησης; Συνεργάστηκε καλύτερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης (αλήθεια οι τοπικοί άρχοντες συμφωνούν με τον κ. Χαρδαλιά);

Κατόπιν αυτών καλούμε και παρακαλούμε το Υπουργείο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και τεκμηριωμένοι όταν αναφέρονται σε επιχειρήσεις και να ενημερώνουν και συνεργάζονται με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, ιδίως του Κλάδου της Εστίασης και συναφών που σηκώνουν δυσανάλογα μεγάλο βάρος της προσπάθειας ελέγχου της επέκτασης της πανδημίας.

Αναμένουμε λοιπόν την ανασκευή της δήθεν ενημέρωσης.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Διαμαρτυρία της ΠΟΕΣΕ για την ονομαστική αναφορά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Κοζάνης από τον Χαρδαλιά ως δήθεν εστίες μετάδοσης του ιού

  1. Ο ΣΚΟΡΔΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΜΜΜΕ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΑΝΕΡΗ.
    ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ.
    ΜΕΤΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΧ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ..
    ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.
    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΧ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΑΠΘ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΠΛΩΘΗΚΕ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΕΚΕΙ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΣΤΙΕΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.