Στα Σέρβια Κοζάνης συνεχίζονται τα μαζικά τεστ για τον κορονοϊό – Αρνητικά 37 δείγματα εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας των Σερβίων

Στην πόλη των Σερβίων μεταφέρθηκε σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 μία από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, προκείμενου να γίνουν τα μαζικά γρήγορα τεστ (rapid test) αντιγόνου για την ανίχνευση του κορονοϊού, μετά την πόλη της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας και του Εμπορίου Εορδαίας.

Η πόλη των Σερβίων επιλέγει από τον ΕΟΔΥ, μετά τα κρούσματα της covid-19 που είχαμε το τελευταίο διάστημα, αλλά και την ανησυχία που υπάρχει καθώς κάποια απ’ αυτά εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας, αλλά και στη Δομή «Βοήθεια στο σπίτι».

Για το λόγο αυτό το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ξεκίνησε τα τεστ από το Κέντρο Υγείας των Σερβίων, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης και τα 37 δείγματα που πάρθηκαν από τους εργαζόμενους βγήκαν αρνητικά.

Στην πλατεία της πόλης, όπου μεταφέρθηκε στη συνέχεια το κλιμάκιο βρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να κάνουν το γρήγορο τεστ, ενώ στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και υποψήφιοι συνοριοφύλακες, προκείμενου να κάνουν και αυτοί της εξέταση και να πάρουν τη βεβαίωση, που θα τους χρειαστεί για να μεταβούν αύριο στη Θεσσαλονίκη για τις αθλητικές δοκιμασίες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα προχωρήσουν σε μαζικά τεστ στα σχολεία της περιοχής, καθώς καθημερινά αυξάνει και ο αριθμός των σχολίων ή των τμημάτων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους, λόγω κρουσμάτων είτε σε μαθητές είτε σε καθηγητές και βοηθητικό προσωπικό.

Την ίδια ώρα οι επαγγελματίες αλιείς της λίμνης Πολυφύτου εκφράζουν την αγωνία τους γιατί τα ψάρια που έχουν αλιεύσει δεν μπορούν να τα διοχετεύσουν, τόσο στις άλλες αγορές της χώρας όσο και της Ευρώπης, καθώς απαγορεύεται η έλευση των εμπόρων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο πρόεδρος Νίκος Κουρτίδης, τόνισε ότι αυτό είναι άδικο για τους επαγγελματίες της περιοχής, καθώς όπως ανέφερε την ίδια ώρα επιτρέπεται στα φορτηγά να φέρνουν τις προμήθειες για τα σούπερ μάρκετ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.