Ξενοδόχοι Κοζάνης για lockdown: «Καλύτερα τώρα, παρά αργότερα» – ΕΒΕ Κοζάνης: «Τις μεγαλύτερες επιπτώσεις θα τις υποστεί ειδικά το λιανικό εμπόριο»



Στην Κοζάνη το Σάββατο ο Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα μεταβεί το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή, όπου σε σύσκεψη που θα γίνει στις 9.30 π.μ. θα εξεταστεί η κατάσταση και θα δοθούν όλες οι διευκρινίσεις για την εφαρμογή των μέτρων.

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για έκτακτες καταστάσεις, που έγινε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης, οι κάτοικοι της Κοζάνης πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή.

Σοκ στην Κοζάνη για το τοπικό lockdown

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκο Σαρρή, τις μεγαλύτερες επιπτώσεις θα τις υποστεί ειδικά το λιανικό εμπόριο, καθώς κανένα εμπορικό κατάστημα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή θα έκλεινε για 14 μέρες.

«Αυτό θα είναι καταστροφή», τόνισε ο κ. Σαρρής στο GR Times, λέγοντας ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται πριν καλά καλά συνέλθουν οι επιχειρήσεις από όλο το προηγούμενο διάστημα με τα πρωτόγνωρα μέτρα. «Ίσως η εστίαση θα μπορέσει να σταθεί κάπως. Λίγο με το πακέτο, το take away… Όχι ότι θα επιβιώσουν, αλλά ίσως αντέξουν πιο πολύ», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης, πρέπει να γίνει άμεσα αναστολή όλων των οικονομικών υποχρεώσεων και να ληφθούν γενναία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων προκειμένου να μην έρθουν μαζικά λουκέτα. Για τον σκοπό αυτό, όπως λέει, έχει ήδη ανοίξει κύκλο επαφών αρχικά με τους εμπορικούς συλλόγους και τα σωματεία εστίασης και από αύριο με τους τοπικούς βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση. «Πρέπει να ανακοινωθούν άμεσα τα μέτρα, ειδικά για τις οικονομικές υποχρεώσεις για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα κλείσουν».

Ξενοδόχοι Κοζάνης: Καλύτερα τώρα, παρά αργότερα!

Συγκρατημένοι στο άκουσμα της ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την επιβολή των αυστηρών μέτρων, ήδη από την Παρασκευή (16/10) και για 14 μέρες, λόγω αυξημένου κινδύνου (επιπέδου 4) μετάδοσης του κορωνοϊού, είναι οι ξενοδόχοι της Κοζάνης.

«Καλύτερα που έγινε τώρα, έτσι ώστε να έχουμε την ελπίδα ότι θα έρθει ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε στην ίδια ιστοσελίδα ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κοζάνης, Ιάκωβος Παντελίδης. Όπως τόνισε, «είμαστε τελειωμένοι, έχουμε χάσει τους γάμους, τις εκδηλώσεις, να μη χάσουμε και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να έχουμε μια ελπίδα», λέει χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την απόφαση της πολιτείας σχετικά με το lockdown.

Πέτσας: Δεν τίθεται θέμα lockdown για την Αττική

Όσο ο επιχειρηματικός κόσμος της Κοζάνης βρίσκεται σε σοκ στο άκουσμα της είδησης των νέων μέτρων, ο Στέλιος Πέτσας καθησύχασε τους κατοίκους της Αττικής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα για ενδεχόμενο lockdown αυτή τη στιγμή στο λεκανοπέδιο.

Πηγή: iefimerida.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Ξενοδόχοι Κοζάνης για lockdown: «Καλύτερα τώρα, παρά αργότερα» – ΕΒΕ Κοζάνης: «Τις μεγαλύτερες επιπτώσεις θα τις υποστεί ειδικά το λιανικό εμπόριο»

  1. Η κυβέρνηση δηλαδή καθησυχάζει τους πολίτες ότι η κυβέρνηση δε θα επιβάλλει lockdown για να προστατέψει τους πολίτες.

    Και η παράνοια συνεχίζεται…

  2. Καλύτερα τωρα λέει
    Παρά αργότερα.
    Έρχονται και απόκριες
    Μπρε μπρε μπρε
    θα πουμε;;

    Καλυτερα τώρα
    Και μπρε μπρε μπρε
    Όποιος κατάλαβε
    Κατάλαβε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.